CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de gazetecilerin Atatürk Havalimanında meydana gelen terör saldırısına ilişkin soruları yanıtladı. Özgür Özel, Türkiye'de son bir yıl içinde bombalı saldırılarda 274 kişinin hayatını kaybettiğini, 700'ün üzerinde güvenlik görevlisinin ise şehit düştüğünü anımsattı. Özgür Özel, Meclis'in terör konusunda özel bir gündeme geçmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Bir terör saldırısından sonra Meclis'in kapanmasının terörün amacına ulaşıyor gibi algılanması haklı bir kaygıdır. Bunu asla savunmayız. Ama Meclis'te Türkiye'nin dünyaya açılan kapısında böyle bir saldırı, 40'ın üzerinde hayatını kaybeden, yüzlerce yaralı varken Meclis'te önerge işlemlerine devam ediyorsunuz. Bu konuda hükümet gelip bilgi vermiyor, konuyla ilgili özel bir gündeme geçilmiyor, Bu kabul edilebilir bir yaklaşım değil. Türkiye insan hayatını kaybedilmesinin, unutulmasının çok kolay olduğu, ölümlerin sıradanlaştığı bir süreci yaşıyor. Bunda iktidar partisinin payı büyük. Bugün Meclis'te 3 muhalefet partisinin grup önerileri var. Meclis'te terörü konuşalım, araştırma komisyonu kuralım diyorlar. İktidar partisinin grup önerisi yok, rutine devam edelim diyor. Böyle bir gündemde Yargıtay'a, Danıştay'a hakim olma hesabından vazgeçmeyen, bitirince de tatile koşmayı düşünen iktidar partisi kamuoyuna şikayet ediyoruz."

"TERÖR ÖZEL GÜNDEMLİ OTURUM KABUL EDİLİRSE GENEL BAŞKANIMIZDA KATILACAK" 

Özgür Özel, CHP'nin Meclis'e yarın (30 Haziran) terör konulu özel gündemli oturum yapılması için grup önerisi vereceklerini kaydederek şöyle konuştu: "Bu kabul edildiği taktirde Sayın Genel Başkanımız terörü tüm yönleriyle konuşan, masaya yatıran, hükümet gerekiyorsa kapalı oturuma geçip bilgi verebileceği terör özel gündemli, özel oturuma katılacak ve takip edecek. Diğer gruplarla temas ettik. Bilgi verdik kendilerinden olumlu bir görüş bekliyoruz. Ama bu talep uygun görülürse gruplara birer saat söz verilebilir. Gruplar bu konudaki düşüncelerini dile getirebilirler. Diğer Genel Başkanların da oturumu takip etmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu konuyu şimdi konuşmayacaksak, Meclis'te konuşmayacaksak ne zaman konuşacağız." 

"HÜKÜMETİ DEĞİL DE KİMİ SUÇLAYACAĞIZ"

Terör saldırılarından hükümeti sorumlu tutan Özgür Özel, yetkileri istifaya çağırdı. Özel şu ifadeleri kullandı: "Bu işin bir siyasi sorumluluğu var. Biz bu konuda hükümeti değil de kimi suçlayacağız. Bu işin sorumlusu hükümet. Hesap vermesini ve en üst makamdan başlayarak istifa etmeleri gerekiyor. Türkiye'yi yönetemiyorlar. Bu yüzden her gün yeni acı bir haberle sarsılıyoruz. Her şeyin sorumlusu hükümetin bu süreci kendine destek süreci görmesini pişkinlik ve aymazlık olarak görüyoruz." 

"BAŞKANLIK SARAYINA BAYRAK ÇEKİNCE Mİ GÜVENLİK ZAFİYETİ OLACAK?" 

Özgür Özel, terör saldırısı sonrasında Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı "Güvenlik zafiyeti yok" açıklamasını şu şekilde eleştirdi: "Başbakanın ifadelerini dehşetle izledik. IŞİD bunu yapmışken de güvenlik zafiyeti yoksa ne yapacak başka. Meclis'i havaya mı uçursunlar? Başkanlık sarayına bayrak mı çekecek? Kendi bayrağını sallayınca mı güvenlik zafiyeti olacak. Turistler öldürdüler, turizme darbe vurdular, evlatları katlettiler. 5 yaşındaki bebeğin cesedini gördükten sonra zafiyet yoksa diyorsa memlekette başbakan zafiyeti iktidar zafiyeti var demektir."

"BU KADAR CİVCİV OLSA TARIM BAKANI İSTİFA EDER"

Özgür Özel saldırı sonrasında İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sosyal medyada gösterilen tepkilerin sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı: "Efkan Ala Tarım ve Köy Hizmetleri Bakanı olsa bu kadar ölü civciv olsa insan olmasa istifa eder Tarım Bakanlığından. 11 farklı olayda bu kadar civciv, koyun ölse istifa eder, neden sebebini bulamıyorsun derler. Ne var salgın hasatlık mı var derler? İnsan ölüyor insan ama İçişleri Bakanı orada oturuyor. Efkan Ala yerinde oturuyor bir de bu işlerde kimin sorumlu olduğunu sorduğumda 'biz bu konularda teflonuz bizim üzerimize bir şey yapışmaz' diyor. Bu kadar pişkinlik, yüzsüzlük, aymazlık insan anlamakta güçlük çekiyor. Efkan Ala'yı, onu öneren başbakanın, onu onaylayan cumhurbaşkanının hepsinin yargı önünde hesap vereceği günler gelecek. Ama bunların derhal istifa edip, bu ülkenin ülkeyi yönetecek iktidara kavuşması lazım."

"TAYYAR VE METİNER SİYASETİN SEVİYESİNİ DÜŞÜRÜYORLAR"

Özgür Özel, AKP'li milletvekili Şamil Tayyar'ın bir televizyon programında yayın yasağını eleştirenlere yönelik sözlerine, Mehmet Metiner'in ise sosyal medyada CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu'nu saldırıdan sorumlu tutan tweetlerine yönelik şunları söyledi: "Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner siyasetin seviyesini düşürüyorlar. Onlar bir çukurda siyaset yapıyorlar. Bunların hepsi bir sonraki patlamadan sonra ne söyleyelim de kendi sorumluluğumuzu örtelim diye önceden planlanmış işler. Bu kadar kısa sürede bu kadar organize iş başka türlü mümkün olmaz. Tayyar ve Metiner siyaset düzeni, fosseptik çukuru siyaset düzeyi Yapılacak iş vidanjör çağırmak. Bu pisliği alıp Meclis'ten uygun yere boşaltmak lazım, bu pisliği buradan tahliye etmek lazım."Kaynak: Cumhuriyet.com.tr