CHP, Taksim'in ardından İzmir'de “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” gerçekleştiriyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilecek miting, bugün saat 19.30'da başlayacak. Sendikalar, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği mitinge katılmak isteyenlere belediyeye ait kent içi toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek. Parti bayrakları yerine Türk bayraklarının getirileceği mitingte AKP ve HDP temsilcilerinin de yer alması bekleniyor.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, miting çağrısında “Milletimizi ve demokrasimizi seviyoruz. Demokrasiye yapılan saldırıyı kınamak için, demokrasiye sahip olduğumuzu göstermek için İstanbul Taksim'de bir mitingimiz olmuştu. İkinci mitingimizi İzmir'de yapacağız. Bütün İzmirlileri, bütün vatandaşlarımı İzmir'e davet ediyorum, hep birlikte güzel cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak için” dedi.

Mitinge katılımı artırmak için “seferberlik”ilan ettiklerini belirten CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, “Gündoğdu'yu her görüşten insanın gelip darbeye karşı çıktığı, demokrasiye, laikliğe, cumhuriyete, hukukun üstünlüğüne sahip çıktığı bir özgürlük meydanı olarak düşünüyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yurttaşları mitinge davet ederken Cumhuriyet mitinglerindeki kalabalığı anımsattı ve “Gündoğdu yine gelincik tarlası gibi olacak” mesajını paylaştı.

Emek ve demokrasi güçleri de mitinge destek veriyor. Emek örgütleri adına ortak açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Demokrasiye, laikliğe, insan haklarına, özgürlüklere sahip çıkmak için herkesi Gündoğdu'ya bekliyoruz” dedi. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Melih Yalçın, “Demokrasi adına tek ses olacağız” diye konuştu.

DEMOKRASİ SEFERBERLİĞİ

CHP İzmir örgütü miting için yoğun mesai harcadı. Hemen her sendika, sivil toplum örgütü ve meslek odasıyla temasa geçildi. 2 milyon broşür, plajlar dahil kentin her yanında dağıtıldı. 50 bin afiş, 20 bin ayaklı pano, 500 pankartla duyuru yapıldı. Mitinge Karşıyaka, Güzelbahçe, Balçova ve Foça'dan gelecek tekneler de denizden çıkarma yapacak.

Miting katılımcıları için Gündoğdu'da hazırlıklar tamamlandı.Alanda çay, kahve ve soğuk içeceklerin yanı sıra 1 milyon şişe su ücretsiz servis edilecek. Yurttaşlara 100 bin Türk Bayrağı dağıtılacak. Sahneye sanatçılar ve aydınlar da çıkacak, bildiri okuyacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr