HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, hakkında dosya bulunan vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının Meclis’te kabul edilmesini AYM’ye taşımaya hazırlandıklarını belirtip CHP’li vekillere destek çağrısında bulunmuştu. AYM’ye gitmek için 52 imzaya daha ihtiyaçlarını olduğunu belirten Demirel, “Vicdanlı CHP’liler olduğunu biliyoruz, onların yeri CHP değil” demişti.

HDP'den CHP'li milletvekillerine çağrı: İmza verin

İmza atanlar CHP’den atılacak

CHP kanadından Demirel’in bu sözlerine yanıt gecikmedi. CNN Türk canlı yayınına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, gruplarındaki vekillerin söz konusu maddeyi AYM’ye taşımakta HDP’ye destek vermesi durumunda yaptırım uygulayacaklarını kaydetti.

Altay, “CHP’liler parti disiplinine sahiptir, imza atan vekilin CHP’de yeri olmaz. Partiyle yollarını ayırmış demektir” diyerek destek verecek vekillere partide disiplin sürecini başlatacaklarını kaydetti.

Altay, hakkında dosya bulunan bir CHP’linin AYM’ye gitmesi durumunda ise arkadaşlarına destek olabileceklerini söyledi.

‘HDP’den demokrasi dersi almayız’

Demirel’in “Vicdanlı CHP’liler olduğunu biliyoruz, onların yeri CHP değil” sözlerine de tepki gösteren Altay, “CHP’ye dünya devleri rota çizememiş, CHP’nin rotası milletin rotasıdır. Arkadaşlarımızın özgür iradeleriyle kullandıkları hayır oylarını kullanmak siyasi densizliktir. HDP kendi işine baksın. CHP’nin verin özerkliği alın başkanlığı pazarlığı yapan bir partiden demokrasi konusunda alacağı bir kelimelik ders olamaz” dedi.

'Laikliği korumak için gerekirse kan da dökülür'

Laikliğin mitingle korunamayacağını belirten Altay, "AK Parti'ye oy veren 23 milyon vatandaşımızın büyük kısmının laikliği benimsediğini ve içselleştirdiğini düşünüyorum. Türkiye'de laiklik öyle mitingle korunacak diye bir şey yok, gerekirse olur. Laikliği korumak için gerekirse kan da dökülür. Ama bunlara gerek olacağını zannetmiyorum. Türkiye'de laikliği o mitinge katılanlar mı koruyacak? Laiklik milletindir, toplumun tümünün değeridir" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr