Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri için "Kandan beslenen CHP'dir" sözlerine CHP'li Aykut Erdoğdu'dan çok sert yanıt geldi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Şimdi çıkmış bir tanesi, dünyanın değişik yerlerinde, 'Başkanlık sisteminin gelmesi için kan gerekir, kan.' diyor. Üç unsur var. Bu üç unsurun bir tanesi mezhepçilik unsurudur, ikincisi ırkçılık unsurudur, üçüncüsü terör unsurudur. Bu zatın söylediklerinde, bu üç unsurun tamamı var. Bunlar kandan besleniyorlar. Aynen bölücü terör örgütünün uzantıları gibi. Bunlarda da o hava esmeye başladı. Herhalde oraya imrendiler. Baktılar ki bu iş, sandıkla gelmiyor. Girdiği her seçimde malum, aldığı netice ortada. Şimdi 'Acaba kanla netice alır mıyız?' diye buna bakıyor. Alamayacaksın. Bu milletin üstüne çıkamazsın. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Millet ne derse o olacak.Gençler şunu da unutmayın; halk ne derse o olacak, hak ne derse o olacak. Hiç endişeniz olmasın. Biz sadece Allah’ın huzurunda rüküda eğiliriz. Başka eğilmek yok. Bu yolda inandığımız gibi yürüyeceğiz."

'HADDİNİ BİL HADDİNİ'

Kılıçdaroğlu'nun Van'daki konuşmasında "Erdoğan kandan besleniyor" sözlerine de tepki gösteren Cumhurbaşkanı, "Haddini bil haddini. Ben halkımdan besleniyorum. Kandan beslenen birileri varsa, Menderes'in idamına zemin hazırlayan CHP zihniyetidir." dedi.

Aykut Erdoğdu Erdoğan'ın sözlerini içeren ilgili haberi paylaşarak, "Artık nasıl besleniyorsan... Saraylar... Uçaklar... Gemicikler... Sıfırlayamadıkların... Bi doymadın... Şehirlerin cephaneliğe dönüşmesine göz yuman sen... Başkanlık uğruna 500 şehit verdiren sen... Kandan beslenen biz... Yatacak yerin yok..." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr