CHP İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Adana'da partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ve Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer'in de katıldığı toplantıda konuşan Veli Ağbaba, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Karaman'daki cinsel istismar olayının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için söylediği "Birilerinin önüne yatmış vaziyette" açıklamasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da yanıt verene Ağbaba, şunları söyledi:

"45 ÇOCUĞUN TECAVÜZE UĞRAMASINDAN AKP SORUMLUDUR"

"CHP'nin genel başkanlığına kimin layık olup olmadığını söylemek cumhurbaşkanın haddi ve hakkı da değildir. Oraya CHP genel başkanını seçen CHP üyeleri ve delegeleridir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da tüm kongrelerde tam destek alarak seçilmiştir. Bugün hem cumhurbaşkanı, hem başında bulunduğu siyasi parti, kendi pisliklerini örtme çabası içindedir. 45 çocuğun tecavüze uğramasından sorumlu AKP'dir. Anlayamadığımız bir durumla karşı karşıyayız. Çocuklara aylarca tecavüz ediliyor. Bunla ilgili ses etmeyenler, Ensar Vakfı'nı kutsayanlar CHP genel başkanının kullandığı bir deyimle uğraşıyorlar. Acaba onlarda hiç vicdan ve ahlak yok mu? Türkiye'nin her yanında çocuklara taciz haberleriyle ilgili ne yaptılar? Onların görevi Ensar Vakfı'nı korumaktır. Çünkü bu vakıf AKP'nin kendisidir. Düne kadar o öğretmeni tanımadıklarını söylüyorlardı. Bugün gazetelerde beraber çekilmiş fotoğrafları çıktı. Bu öğretmen onlar tarafından bilinen o camiada tanınan, etkin birisi. O tecavüz eden öğretmen çok iyi tanınan birisidir. Bakanlık yapan milletvekilliği yapanlara hodri meydan diyoruz. Yakında onların da resmi çıkacaktır. O kadın örgütlerine, genel başkanımıza tepki gösterenlere çağrı yapıyoruz. Birazcık vicdan, birazcık ahlak varsa kendi çocuklarınızı düşünün, ona göre tepki gösterin. Onların amaçları bu pislikleri kapatmaktır."

YASAL DÜZENLEMEYE TEPKİ

Kişisel verileri korumaya yönelik yasa düzenlemesine tepki gösteren Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ise, "Kişisel bilgilerin kayıt altına alınması her şeyden önce insan hakları ve eşitlik açısından kabul edilemez bir durumdur. Bu kadar dindar ve kindar nesil yetiştirme şiarını açıkça ilan ederek adım atan bir zihniyetin elinde olduğumuz bir sistemde kimlik bilgilerin kayıt altına alınması kan donduracak kadar ürkütücüdür" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr