Sivas Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup adına CHP Sivas Gençlik Kolları Başkanı Orhan Yeniköy basın açıklaması yaparken, Karaman'daki olayın tarihe kara bir leke olarak geçtiğini ifade etti.

"HÜKÜMETİN ENSAR VAKFI İLE YAKINLIĞI BİLİNMEKTEDİR"

Soruşturmanın sadece çocuklara karşı cinsel istismar fiilini işleyen kişi hakkında yürütülmesine tepki gösteren Yeniköy, şöyle dedi:

"Denetleme görevini yerine getirmeyen vakıf yetkilileri neden soruşturmaya dahil edilmemiştir? Hükümetin Ensar Vakfı ile yakınlığı bilinmektedir. Olayın üzerinin kapanması ve yayın yasağı getirilmesinin sebebe bu mudur? Daha dün TBMM'de muhalefet milletvekilleri tarafından bu olayın araştırılması için komisyon kurulmasının teklif edilmesi AK Parti milletvekilleri tarafından reddedilmiştir. Akabinde olayı karşı tepkilerin çığ gibi büyümesi nedeniyle araştırma zorla kabul ettirilmiştir. Aynı zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanaoğlu'nun olayla ilgili yaptığı açıklamada, olayın bir kere yaşanmış olmasının bir şey ifade etmediğini belirtmesi utanç vericidir."

Grupta bulunanlar açıklama ardından Ensar Vakfı Karaman Şubesi ve KAİMDER yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr