TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) Komisyonu'nda, Posta ve Telgraf Teşkilatının, (PTT) 2013-2014 yıllarının hesapları ibra edildiği toplantıda konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, daha önce PTT Alt komisyon toplantısında gündeme getirdiği ücretsiz mektup gönderimi konusunu üst komisyona da taşıdı. 1 Aralık 2015 rakamlarına göre Türkiye'de 2 bin 374 çocuk mahkum bulunduğunu hatırlatan CHP Milletvekili Sertel, şunları söyledi:

“Türkiye'de 12-18 yaş arasında yaklaşık 2 bin 500 çocuk mahkum var. Bu çocuklar topluma yeniden kazandırılması, ıslah edilmesi gereken çocuklardır. Bu çocuklar suça iştirak ettikleri için onların toplumla olan bağları, anne ve babalarıyla olan iletişimleri kesilmemelidir. Aksi takdirde yeniden topluma kazandırılmaları mümkün değildir. Bu çocukların yazdığı mektuplardan pul parası alınıyor. En ucuz mektup 1 lira 25 kuruş ancak birçok çocuğun bunu ödeyecek parası olmadığı için ailelerine mektup yazamıyor. Çünkü; 12-18 yaş arasındaki çocukların yüzde 35'inin hiçbir geliri yok. Bu nedenle çocukların aileleriyle ücretsiz mektuplaşması gerektiğini belirtmiştim. Çocukların ve ailelerinin karşılıklı olarak ücretsiz mektuplaşmasının önünü birlikte açalım. Bu konuda yasal bir engel varsa iktidarla birlikte bu engeli kaldıralım. Yok eğer PTT açısından mevzuat engeli varsa bunun kaldırılması için de birlikte hareket edelim. PTT'nin bu işten büyük bir ekonomik kaybı olacağını da düşünmüyorum."

DAHA ÖNCE OLUMSUZ YAKLAŞMIŞLARDI

PTT Alt Komisyon Toplantısı'nda da bu öneriyi getirdiğini belirten Atila Sertel, kendisine yazılı olarak verilen cevapta, “Görme engellilere özgü yazı içeren gönderiler ile askeri öğrenciler, sözleşmeli erbaş ve erler ile uzman erbaşlar hariç erlerin yararlandığını ücretsiz mektup gönderiminden bu kişilerin haricinde hiçbir kişi ve kurumun yararlanması mümkün değildir" denildiğini vurguladı. Sertel, "Konuyu KİT Komisyonu Toplantısı'nda yeniden gündeme getirince AKP'li milletvekilleri ve PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, gerekli düzenlemeler yapılarak en kısa zamanda sorunun çözüleceğini söyledi" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr