CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Aladağ’daki yangın faciasını TBMM’ye taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Altıok, “Aladağ’da yaşamını yitiren öğrencilerin tamamı 5 ile 8. sınıf arasında okuyan ortaokul öğrencileridir ve o yurtta barınmaları yasaktır. Burada ihmalden de öte öncelikle suç vardır, kamu otoritesi açısından da suçluyu kayırma söz konusudur. Yurt denetlendiğinde ortaokul öğrencilerinin orada barındığı tespit edilmiş midir? Yurtta öğrencilerin yasadışı bir biçimde barınmasına Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri neden müdahale etmemiştir?” sorularına yanıt istedi.

Aykut Çıray ise TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya “Yurtta hiç yangın tatbikatı yapıldı mı? Adı geçen yurtta yangın ve benzeri tehlikeler durumunda kullanılmak üzere imdat butonu, yangına karşı duman dedektörü, alarmı ve yeterli miktarda yangın söndürücü var mıydı? Yurdun acil çıkış için kullanılması gereken yangın merdiveni kapısının kilitli olduğu belirtilmektedir. Bu kapının acil durumlarda çocuklar tarafından kolayca açılmasını sağlayacak bir düzeneği var mıydı” sorularını yöneltti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr