CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Twitter ve Facebook hesaplarından, Vodafone Arena Stadı'nın açılışını ve başlama vuruşunu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'O'nun için artık ana muhalefet koltuğu boşmuş. Statta 45 bin koltuk var. Protestodan korktun diye hepsi boş:)))??' yorumuyla eleştirdi.

"45 BİN KİŞİLİK STAT, 45 KİŞİYLE AÇILDI"

CHP'li Özel, paylaşımıyla ilgili muhabirine açıklama yaptı.

Hem Twitter hem de Facebook sayfasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği yorumları toplam 1 milyon insanın gördüğünü ve beğendiğini ifade eden CHP'li Özel, "Vodafone Arena Stadı'nın açılışında bir ilk yaşandı. Koltukların tamamen boş, kimsenin olmadığı, boşluktan seslerin bile yankılandığı stat öksüz bir evlat gibi taraftarsız açıldı. Türkiye'nin gönlünde yer etmiş olan Beşiktaş taraftar grubu olmadan stat açıldı. Esasında bu stadın açılışı onlara yakışırdı. Ama olmadı. Tarafsız Cumhurbaşkanı, taraftarsız bir açılış yaptı. Tarafsız davranmadığının kanıtı ortada. Bunun sebebi ise olabilecek herhangi bir protestodan kaynaklanıyor. Ama sanmıyoruz ki Beşiktaş'ın taraftar grubu böyle önemli bir günde protesto yapsın. Cumhurbaşkanı Beşiktaş'ın terörist diye ilan ettiği, kavga olduğu taraftar grubuna karşı olduğunu yine gösterdi. 45 bin kişilik stat, 45 kişiyle açıldı. Bu konudan herkesin ne kadar rahatsız olduğunu Twiterde ve Facebook adresimde paylaştığım yorumlara 1 milyona yakın insanın beğenip paylaşmasıyla gördük. CHP'nin Genel Başkan koltuğunun boş olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, arkasında 45 bin boş koltukla stadın açılışını yaptığını gördük" diye konuştu.

STAT İSMİNE DE ELEŞTİRİ

Vodafone Arena Stadı'nda büyük bir ayıp yaşandığını da öne süren CHP'li Özel, "Bu stat elbette ki büyük bir sponsorun desteğiyle yapıldı. Elbette ki o sponsorun ismi de olacak. Ama bu stadın adında eskiden İsmet İnönü de vardı. Ancak nedense Türkiye'nin 2'nci Cumhurbaşkanı olan Sayın İsmet İnönü'nün ismi bu stattan silindi. Bu çok büyük bir ayıptır. Bunu kasıtlı yapılmış bir davranış olarak görüyorum. Beşiktaş taraftarının bu isme sahip çıkmasını istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr