MYK'nin doğal üyeleri olan Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gençlik Kolları Genel Başkanı, şubat ayında yapılacak kurultaylarla seçilecek. Gençlik Kolları Kurultayı 7 Şubat'ta, Kadın Kolları Kurultayı ise 13 Şubat'ta yapılacak.

Her iki kurultayda genel başkan seçilecek isimler MYK üyesi de olacak. Gençlik Kolları'nda mevcut genel başkan İrfan İnanç Yıldız ve Kadın Kolları'nda bir süre önce görevinden istifa eden Hilal Dokuzcan'ın yeniden aday olması beklenmiyor.

Yılmaz: Daha fazla sol

Alınan bilgilere göre, CHP'de Gençlik Kolları genel başkanlığı için adaylık için nabız yoklayan çok sayıda isim bulunuyor. Kulislerde mevcut MYK üyeleri Emre Yılmaz ve Ceyhun Sabahattin Sorguç'un yanı sıra Ali Gökçek ve Berk Tütüncü'nün isimleri genel başkan adaylığı için konuşuluyor. Yılmaz, seçim öncesinde Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, “İnandığımız değerler üzerinden yola çıkıyoruz. Delegelerle uğraşmak yerine yeni bir dil ve siyaset tarzıyla yeni bir programla ortaya çıkıyoruz. Mesele Emre Yılmaz meselesi değil, program meselesi. Programımız, daha kamucu, yüzünü daha fazla sola dönen, diğer gençlik hareketleriyle diyaloglar kurabilen, üniversitelerde daha fazla örgütlenen bir CHP'yi hedefliyor. Cesaretli çıkışlar yapabilecek kimsenin gölgesinde kalmayacak bir gençlik örgütlenmesi istiyoruz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr