CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, istifasını yazılı açıklamayla duyurdu. İstifa kararının tamamen fikirsel ayrılıklarından kaynaklandığını belirten Yüksel yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "CHP İzmir İl Başkanlığı görevimden istifa ettim. Bunun sebebi Genel Başkanımızla yapılan bir tartışma değildir, böyle bir tartışma olmamıştır hayal ürünüdür. Türkiye böylesine olağanüstü bir dönemden geçerken, her dönemde olduğu gibi bu dönemde de parti içi tartışmalardan uzak durmaya özen göstermiş ve buna asla fırsat vermemişimdir. İstifa kararını kişisel olarak 9 Ağustos pazartesi günü almama rağmen, CHP İzmir örgütlerimizin ilçe başkanları ile birlikte Çanakkale'de Anafartalar Zaferi törenlerinde olmaları sebebiyle, onlarla paylaşmadan açıklamamak için duyurmadım. Aynı zamanda Genel Başkanımızın İzmir'e gerçekleştireceği ziyaretinde gündemine uygun bir şekilde geçmesi, kamuoyunda yeni söylentilere mahal verilmemesi için, istifa kararımı açıklamadım. Kaldı ki, resmi olarak da istifa dilekçimi, örgütümle henüz istişarede bulunmadığım için genel merkezimize yollamamıştım. İstifa kararı almamın ardından, bu karardan bir şekilde haberi olan Genel Başkanımız beni arayarak bu kararımdan vazgeçirmeye çalışmıştır ve sadece bu sebeple aramızda bir telefon görüşmesi geçmiştir. Bu kararın sebebi, ne bir tartışma, ne de bir gerginliktir. Bu kararı tamamen yönetimsel düşünce farklılıkları, çalışma şekillerinin uyuşmaması ve bu ortamda partime daha fazla faydalı olamayacağımı düşünmemden dolayı vermiş bulunmaktayım."

İstifasının genç ve idealist kadroların önünü açmasını dileyen Alaattin Yüksel açıklamasında, "Bir kez daha ifade etmek isterim ki, neredeyse bir ömür boyudur hizmet ettiğim, önemli görevlerde bulunduğum partime olan bağlılığım, Türkiye'nin gelişmesi ve partimin yükselmesi için göstereceğim gayrette hiç bir değişiklik yoktur. Bu istifa belki de daha genç ve idealist kadroların önünü açmak içinde bir başlangıç olacaktır" ifadelerine yer verdi.

İSTİFANIN PERDE ARKASI

Alaattin Yüksel, CHP'nin 4 Ağustos'ta Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yaptığı mitingin sönük geçtiği iddialarına tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu'nun yarınki Seferihisar Belediyesi'nin Yaratıcı Yazarlık Merkezi'nin açılışı için İzmir'e geleceğinden son anda haberdar olduğu belirtilen Yüksel, dün CHP liderinin Çanakkale'de yaptığı il başkanları toplantısına katılmadı.

Alaattin Yüksel sıkıntısını dile getirip istifa edeceğini söyleyince, CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır kendisini ikna etmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı. Yüksel, bugün sabah saatlerinde kendisine yakın olan ilçe başkanları ve il yöneticilerini telefonla arayarak, "Artık yeter, kararım kesin, istifa edeceğim" dedi ve istifasını açıkladı.

 

Bu arada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bugün Çanakkale'deki programının ardından karayoluyla İzmir'e gelecek. Kılıçdaroğlu'nun saat 17.00'de Seferihisar'da olması bekleniyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr