CHP Parti Meclisi (PM), CHP'li bir milletvekilinin Meclis'teki odasından Atatürk fotoğrafının indirildiğini iddia eden Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın, ‘tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle’ disipline sevk edilmesi talebini görüşmek üzüre yarın olağanüstü toplanacak.

Çarşamba günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, ‘CHP'li bir milletvekilinin, Meclis'teki odasından Atatürk fotoğrafını indirdiği’ iddiaları ele alındı.

Kurulan komisyonun hazırladığı raporu inceleyen MYK üyeleri, oy birliğiyle, Nazlıaka'nın tedbirli olarak kesin ihracı istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilmesi konusunda PM'ye talepte bulunulması kararı verdi.

Tartışmaların, partiye zarar verebileceğini düşünen CHP yönetimi, disipline sevki değerlendirmek üzere PM'nin, yarın olağanüstü toplanmasını kararlaştırmıştı.

Parti genel merkezinde yarın saat 10.00'da toplanacak PM, kendisi de Parti Meclisi üyesi olan Nazlıaka'nın disipline sevkini görüşecek. CHP tüzüğüne göre, PM üyelerinin disipline sevki için yine PM kararı gerekiyor.

Aylin Nazlıaka'ya ihraç istemi

Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında Aylin Nazlıaka açıklaması

 

 Kaynak: Cumhuriyet.com.tr