KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın televizyon programına konuk olan CHP PM üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, "Eğer sen Meclis'i devre dışı bırakmışsan, anayasayı askıya almışsan, KHK'ların ne zaman biteceği belli değil, en son çare sine-i millet olabilir" dedi.

"ÇOCUKLAR KIYIYA VURMASIN, 10 YIL ERDOĞAN'IN OTORİTER REJİMİNE RAZIYIM"

Programda çarpıcı açıklamalarda bulunan Kılıçaslan, sivil direniş anlamında 10 yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otoriter rejimine razı olacağını söyledi. Kılıçaslan, "Ben Türkiye'nin Suriye'de yaşananların yüzde birini bile yaşama tehlikesi varsa, 10 yıl daha Erdoğan'ın otoriter yönetimini tercih ederim. Eğer daha büyük bir zulüm çıkacaksa ortaya, daha küçük zulme karşı pasif direnişi desteklerim. Onu düşmansız bırakmak belki de en doğru olacaktır. Bir tane kıyıya vuran çocuk olmasın Erdoğan'ın 10 yıl otoriter liderliğine razıyım" dedi.

"KURUCU MECLİS OLMADAN YENİ ANAYASA YAPILAMAZ"

Seçim barajı uygulaması olmadan oluşturulan bir kurucu meclisin yeni anayasa çalışmaları yapabileceğini söyleyen Kılıçaslan, "Türkiye yeni bir anayasa yapmalıdır kesinlikle. Gerçekten milli irade diyorsak bu meclis bu seçim sisteminde milli iradeyi yansıtıyor mu? Eğer yeni anayasa yapacaksak o zaman bu anayasayı yapacak bir meclis lazım. Barajsız, tam özgür seçimle olacak bir kurucu meclis yapsın yeni anayasayı. Kurucu meclis hareketi olmalı. Mevcut Meclis devam edebilir. Sadece anayasa yapmakla görevli bir meclis oluşmalı. Bir tanesi yönetimi oluştururken diğeri de anayasa yapmakla yükümlü olmalı" diye konuştu.

Kılıçaslan başkanlık sistemi konusunda ise, "Parlamenter sistem dmeokratiktir, başkanlık değil demiyorum. İkisi de demokratik olabilir, ikisi de anti demokratik olabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr