CHP'li Özcan, CHP Bolu İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylediği 'Diktatör bozuntusu' sözü üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunanları eleştirerek, şöyle konuştu:

"Bunlar suç duyurusunda bulunmuyorlar, aslında yalakalık yapıyorlar. Kime yalakalık yaptıkları da ortada. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na bu sözlerinden dolayı suç duyurusunda bulunanlar, aslında onun da suç işlemediğini, doğruyu söylediğini biliyorlar. Sarayda oturan birilerine yaranmak için böyle şeyler yapıyorlar. Bu trajikomik süreci gülerek takip ediyorum. Türk siyasi tarihini 15-20 yıl sonra okuyanlar bu yapılan yalakalığa sadece gülecekler. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu; 'Diktatör bozuntusu' demiş. Bence yanlış söylemiş. Diktatör bozuntusu demenin bir anlamı yok. Yaptıklarıyla, uygulamalarıyla, söyledikleriyle açıkça 'diktatör' denmeliydi."

Terör olaylarının artması konusunda da hükümeti eleştiren Özcan, şöyle konuştu:

"Terör örgütüyle saçma sapan bir müzakere süreci başlattılar. Bu müzakere sürecinde teröristlere dokunulmaması konusunda valilere, kaymakamlara, askere ve polise talimat verdiler. Bu teröristler Doğu'da, Güneydoğu'da bu hendekleri kazarken buna göz yumdular. Şimdi sanki yakın dönemde ülkeyi bunlar yönetmiyormuş, başka bir iktidar yönetiyormuş gibi bir de eleştiri getiriyorlar. Bunun olacağı belliydi. 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP baktı kendisinin ateşkes imzaladığı terör örgütü ile ateşkes sürecinin devam etmesi siyasal olarak kendisine yaramıyor, başka bir partiye yarıyor. Bu sefer de tamamen kendi imzaladığı anlaşmayı bir tarafa bırakıp tırnak içinde terörle mücadeleye başladı. Türkiye Cumhuriyeti terörle ödünsüz bir şekilde mücadele etmelidir. Türkiye Cumhuriyeti insan haklarına saygı duyan demokratik bir hukuk devleti olarak terörle ilişkisi olmayan vatandaşın da bu süreçte mağdur olmasının önüne geçmelidir. O bölgedeki her vatandaşımıza terörist muamelesi yapılması engellenmelidir. Türkiye’deki terör sorunu ancak TBMM'de çözülür."

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın disiplin kurulana sevk edilmesiyle ilgili soru üzerine Özcan, "Yüksek disiplin kurulu kararını verdikten sonra ben bu konuda değerlendirme yaparım. Ama şu anda parti hukukuna olan saygımdan dolayı bir açıklama yapmayacağım" dedi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr