CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ailesiyle tatil için geldiği Çanakale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki tatil cenneti Bozcaada'dan dönerken, feribot iskelesinde polisle tartıştı.

Özel aracıyla feribot iskelesine gelen Havutça'ya polis tarafından kimlik soruldu. Polis, Havutça'ya aracının çakarlarını 'milletvekili de olsa' yakamayacağını ve rezervasyonsuz iskeleye giremeyeceğini söyledi. Havutça da polis memuruna, rezervasyonunun bulunduğunu belirterek, kural ihlali varsa işlem yapmasını söyledi.

Havutça bu diyalogların ardından polisin anons yaparak "halkı kendisi üzerine tahrik ettiğini" ve polis tarafından çevrede bir tepki oluşturulmak istediğini söyledi. Havutça, bu sırada "eşinden şiddet gördüğünü ve bu yüzden karakola geldiğini" belirttiği bir kadının polisin de etkisiyle kendi üzerine geldiğini dile getirdi.

Havutça yaşananlar üzerine yaptığı açıklamada, "Rezervasyonum var. Polis halkı tahrik etti. Tutanak da tutturuldu. Emniyet amiri, polisin tutumu üzerine benden özür diledi" dedi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr