Alaattin  Yüksel'in istifasının ardından tüzük gereği toplanan yönetim kurulu üyelerinin tamamı Güven'e “güvenoyu” verdi. Toplantıya 23 yönetim kurulu üyesi katıldı.

Mazeret bildirerek katılamayanların da “telefonla onay” verdiği açıklandı.

Güven, toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, “İl başkanımızın istifasına üzüldük. Onun başkanlığında İzmir’de ses getiren büyük işlere imza atan çok uyumlu bir yönetimimiz vardı. İstifası sonrasında kurumsal yapımızın devamı, parti çalışmalarımızın aksamaması ve partimizin zarar görmemesi için olağanüstü toplantıyla arkadaşlarımın oybirliğiyle bu onurlu ve önemli göreve layık görüldüm. En baştan beridir süren uyumlu çalışmamız hem il yönetim kurulumuzla, hem ilçe başkanlıklarımız ve belediye başkanlarımızla, hem de genel merkezimizle artarak devam edecektir. Yine CHP’ye ve İzmir’imize yakışan çalışmalarla halkımıza hizmet etmeye, demokrasi, cumhuriyet, laiklik ve adalet için mücadele vermeye devam edeceğiz” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU KARŞILAMADI

Öte yandan istifa sürecinde bardağı taşıran son damla olan Seferihisar'daki Türkiye Sanat Çalıştayı'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun programına ne Alaattin Yüksel, ne de yerine seçildiği açıklanan Asuman Ali Güven katıldı. Genel merkezin Güven'e ne ölçüde güveneceği, yönetimin seçimine ne ölçüde saygı duyacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr