Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart tarihinden bu yana devam eden sokağa çıkma yasağı ve yaşananları yerinde incelemek için ilçeye geçmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti engellendi.

Aralarında CHP genel başkan yardımcıları Çetin Osman Budak ve Sezgin Tanrıkulu ile CHP’li vekiller Mehmet Gökdağ, Erdinç Bircan ve PM üyesi Alper Keten’den oluşan CHP heyeti, Yeniköprü Jandarma Karakolu’nda durduruldu.

Burada askeri yetkililerle görüşen CHP heyetine, Yüksekova kırsalının yasaklı olmadığı, yalnızca kent merkezinin yasak kapsamında olduğu söylendi.

Yapılan görüşme ardından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Yüksekova’ya gitmek istediklerini fakat valiliğin, “güvenlik” gerekçeli kararı nedeniyle geçmediklerini belirterek, “Önümüzdeki günlerde tekrar gelmeyi düşünüyoruz. Askeri yetkilerle Yüksekova’nın durumu üzerine kısmen konuştuk. CHP olarak yardım TIR’larımızı göndereceğiz ve ihtiyaçlar doğrultusunda yardım çalışmalarımız başlayacaktır. Askerlerle yaptığımız görüşme sonucunda 10-15 günlük bir sıkıntının kaldığını söylediler” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından heyet Yeniköprü mevkiinde bulunan halkla sohbet etti.

Heyet yapılan görüşmelerin ardından kent merkezine gelerek, Hakkari Valisi Yakup Canbolat ile basına kapalı görüştü.

Heyetin, CHP Hakkari İl Örgütü’nü ziyaretten sonra Hakkari Belediyesi ve esnaflarla da görüşeceği belirtildi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr