Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum günü nedeniyle, okul günü olmasına rağmen 2023 öğrencinin derslerinden “izinli” sayılıp, Saray’a götürülmesi, suç duyurusu oldu.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Erdoğan’ın doğum günü nedeniyle Saray’a gidecek 2023 öğrencinin “izinli sayılması” için tüm okul ve bağlı kurumlara yazı gönderen Ankara Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunma karar aldı.

Gürsel Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün genelgesinin “kabul edilemez” ve “uygulanamaz” olduğunu vurgulayarak,

“Türk Ceza Kanunu kapsamında, kişilerin eğitim ve öğretim hakkının engellenmesine yönelik bir genelgedir. Ayrıca, kamu görevlisi olan Milli Eğitim Müdürünün mevzuatta yer almayan bir gerekçe ile binlerce öğrenciyi mağdur ederek hukuksuz bir eyleme ortak etmesi görevi kötüye kullanmak suçudur” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ SİYASİ MALZEME YAPILIYOR”

Sözkonusu genelge ile çocukların “siyasi malzeme yapıldığına” da dikkat çeken Tekin, “genelge ile çocuklarımız birer siyasi malzeme haline getirilmektedirler. Katılımı istenen çocuklara doldurtulan formlarla güvenlik soruşturmaları gerçekleştirilecek olup, bu çocuklara güvenilmediğinin bir işareti olarak algılanmaktadır” dedi.

“ÜLKE YAS İÇİNDEYKEN, CUMHURBAŞKANI DOĞUM GÜNÜ KUTLAYACAK…”

Tekin, terör saldırıları nedeniyle ülkenin “acı ve yas içindeyken” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğum gününün kutlanmasını da eleştirerek, ” Ülkemiz bu denli zor günlerden geçerken ve terör saldırıları nedeniyle acı ve yas içerisindeyken, ülkenin cumhurbaşkanının da doğum gününü kutlamak isteyeceğini düşünmek dahi istemiyorum.İdari Hukuk açısından da kabul edilemez olan bu genelgenin durdurulmadığı takdirde, ilgililer hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağımı kamuoyu ile paylaşırım” dedi.

Kaynak: Sözcü / Zeynep GÜRCANLI


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr