CHP, Türkiye'de çocuk haklarıyla ilgilenen 14 vakfın, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı başkanlığında birleşmesiyle oluşturulan Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu ile çocuk haklarının korunmasına yönelik birlikte çalışacak.

Konuyla ilgili Mecidiyeköy'deki 'Koruncuk Vakfı Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Koruncuk Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Aile Hukuku Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, Bebek Ruh Sağlığı Derneği üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Göçek katıldı.

"AİLELERLE İRTİBATA GEÇECEĞİZ"

Toplantının içeriğiyle ilgili basın mensuplarına bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "CHP örgütleri olarak, bu tip istismarların yapıldığı yerlerle ilgili ailelerle irtibata geçip bu yerlerin açığa çıkarılmasıyla ilgili acil bir çalışma yapacağız. Bu tip konular bir kez ortaya çıktıktan sonra aslında pamuk ipliği gibi biranda çözülebiliyor, bunu farkettik. Psikologlarımızla çocukların çok ciddi bir travma altında olduğunu ve açıklayamadıklarını; ama bunun evlere girerek çocuklarla birebir konuşularak yaygınlaştırılacağı ve açıklanabileceği konusunda fikir birliğine vardık" dedi.

"SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

CHP olarak çocuk istismarı olaylarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Lale Karabıyık ise, "Yasal boşlukları, kanundaki cezai müeyyidelerin boşluklarını takip edip burada caydırıcı olacak bütün önlemlerin alınması konusundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

"EĞİTİM ARTTIKÇA İSTİSMARLAR DA GİTTİKÇE AZALACAKTIR"

Çocuk istismarına karşı eğitimin önemine değinen Prof. Dr. Bahadır Erdem de, "Bugün Türkiye'deki çocuk hakkı ihlallerinin nedeninin eğitim eksikliği olduğunu düşünüyoruz. Toplumdaki eğitim arttıkça, bireyler bilinçlendirildikçe çocuğa karşı işlenen suçlar ve istismarlar da gittikçe azalacaktır" diye konuştu.

"BİR SÜRÜ DENETİMSİZ EĞİTİM KURUMU VAR"

Yardımcı Doçent Doktor Elif Göçek ise, "Çocukla ilgili en ufak istismarı bilen herkes bunu resmi kurumlara bildirmek zorunda. Bir sürü denetimsiz eğitim kurumu var. Bunların hepsinin tek tek sosyal hizmetlere, çocuk polisine bildirmek herkesin görevi" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr