Yazılı bir açıklama yapan CHP'li Altıok, hakkında çok sayıda soruşturma bulunan Özgür Gündem gazetesine destek amacıyla 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılan TİHV Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve yazar Ahmet Nesin tutuklandıklarını hatırlatarak, "Bu tutuklama ile adalete olan inanç ve demokrasi tarihimiz ağır bir yara almıştır. Bu tutuklama ile hukukun, temel hak ve özgürlüklerin, demokrasinin ve insanlığın en temel ilkeleri yok sayılmıştır. Artık yargı ve kolluk marifetiyle Türkiye’de hayatın olağan akışının ekseni değişmiş, yaşatılan baskı ve sindirmeler hukuksuzluktan öte bir noktaya taşınmış, iktidarın kontrolündeki yargı marifetiyle açık faşizm uygulamalarına evrilmiştir. Açık ki iktidar ve kontrolündeki yargı bu kararla Türkiye’yi çağdaş dünyadan, gelişmiş demokrasilerden, insan hakları ve özgürlüklerden tamamen koparmak niyetindedir ve bunu da hayata geçirmeye başlamıştır" dedi.

"BU TUTUKLAMA 21'İNCİ YÜZYILDA GERÇEKLEŞEN BİR MUSSOLİNİ UYGULAMASIDIR"

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in bir gazete ile dayanışma etkinliği gerçekleştirdiği için kelepçelenip tutuklamanın hukukun üstünlüğüne dayanan anayasal demokrasi ile açıklanabilir bir tarafının kalmadığını dile getiren Altıok şunları söyledi:
"Bu tutuklama 21'inci yüzyılda gerçekleşen bir Mussolini uygulamasıdır. Türkiye Cumhuriyeti yönetilmemekte, halkımız büyük bir krize sürüklenmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tutuklama kararlarını şiddetle kınadığımızı bildirir; hakları gasp edilen, demokrasi, özgürlükler ve insan hakları mücadelesinde bedel ödeyen tüm yurttaşlarımızın yanında olmaya ısrarla devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr