CHP Grup Yönetim Kurulu, bir kadın milletvekilinin Atatürk portresini indirdiği iddialarına ilişkin konunun partiyi yıprattığı gerekçesiyle inceleme için 3 kişilik bir muhakkik heyeti atadı. Heyetin vereceği rapora göre, parti disiplinine aykırı bir hareket tespit edilirse, sorumlular Grup Disiplin Kurulu’na sevkedilecek.

CHP Grup Yönetim Kurulu dün TBMM’de toplandı. Toplantı sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, bir süre önce partinin gündemine düşen Atatürk portresinin indirilmesi olayına ilişkin soruşturma süreci resmen başladı. 3 milletvekilinden oluşan bir muhakkik heyeti atanmasına karar verildi. Heyetin olayda isimleri geçtiği iddia edilen milletvekillerinin tamamıyla görüşeceği ve bu doğrultuda bir rapor hazırlayacağı belirtiliyor. Raporun Grup Yönetim Kurulu’na sunulacağı, Yönetim Kurulu’nun rapor doğrultusunda grup disiplin hükümlerine aykırılık tespit etmesi durumunda dosyayı Grup Disiplin Kurulu’na sevkedeceği ifade ediliyor.

Nazlıaka gündeme getirmişti

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, bir süre önce bir grup milletvekiline “bir kadın milletvekilinin odasında bulunan Atatürk portresini indirmeye çalıştığını, kendisinin bunu engelediğini” anlatmıştı. Bu olay, internet sitelerine düşünce çok sayıda basın kuruluşu tarafından, Atatürk portresini indiren milletvekilinin kim olduğu konusunda bazı iddialar ortaya atılmış, iddia edilen isimler, bu iddiaları yalanlamıştı.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr