AKP iktidarının ilk yıllarında Erdoğan’a ilişkin sorulara ılımlı ve destekler mahiyette verdiği cevapları ile bilinen Chomsky, son zamanlarda Kürtlere ve akademisyenlere yapılan baskılara karşı çıkması, Türkiye’deki bazı medya grupları tarafından sert eleştiriliyor. Erdoğan ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Amerikalı düşünür, Cihan Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı.

Prof. Dr Chomsky, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iktidara geldiği ilk yıllarda Türkiye’yi daha demokratik ve tarafsızlık yöne götüreceğini düşündüğünü ama daha sonradan bunların tersine döndüğünü söyledi.

Akademik çalışmalarını 51 yıldır Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) Dilbilim ve Felsefe Bölümü'nde sürdüren Profesör Dr. Noam Chomsky, Erdoğan’daki değiştiği için “Çok üzücü ve ciddi gelişmeler” nitelemesinde bulunarak “Erdoğan’ın Kürt ve Türk halkına karşı politikaları, sert baskılar ve artan otoriterliğe doğru tehlikeli bir yönde ilerliyor.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin geleceğini halkın irade ve tercihine bağlı olduğunu kaydeden ünlü düşünür, “Umut ediyorum ki, Türk halkı son zamanlarda yaşanan olaylara, bu yüzyılın başlarında attığı ümit verici adımları yineleyerek cevap verir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr