Kitap, dergi, sohbet yasak

Elazığ’dan getirilen tutukluların tüm eşyalarının Elazığ’da bırakıldığını belirten Nergüz, toplatma kararı olmamasına karşın “Yürüyüş” dergisinin keyfi olarak kendilerine verilmediğini yazdı. Tutuklulara kitap kısıtlamasının sürdüğünü belirten Nergüz, kendilerine sadece 3 kitap verildiğini, tutuklulara postayla gelen kitapların verilmediğini, sürgün edilen tutukluların kitaplarının de kendilerine teslim edilmediğini belirtti. Sohbet hakkının engellediğini vurgulayan Nergüz, sağlığa erişim hakkının engellendiğini, “doluluk” gerekçesiyle dişçiye gidemediklerini, ilaçlarının verilmediğini yazdı.

Cezalarla infazlar ertelenmek istiyor

Nergüz, mektubunda Murat Çeçen, Rıza Şahin, Hasan Basri Yıldız’a kitap ve dergi gibi yayınların kendilerine verilmemesine karşı çıktıkları için 24 ay görüş, 2 ay iletişim, 2 ay sosyal etkinliklerden men cezası verildiğini, Bafra Cezaevi’nden Amasya E Tipi Cezaevi’ne sürgün edildiklerini yürütülen başka disiplin soruşturmaları nedeniyle infazlarının yakılmak istendiğini belirtti.

Saz yasak !

Tutuklu ve hükümlülerin eşyalarına hapishaneye girerken ve koğuşlarda keyfi olarak el konulduğunu belirten Nergüz, sürgün edilen tutuklu ve hükümlülerin kırsatiye, saat, saz gibi eşyalarının verilmediğini, çekpasların saplarının 75 santimle sınırlandırıldığını bu şekilde tutuklu ve hükümlülerde bel ve sırt bölgesinde sağlık sorunları oluşmasına zemin hazırlandığını anlattı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr