Cumhuriyet Gazetesi yazarların Canan Coşkun’un kaleme aldığı ‘SKANDAL KAYIT- VARANK SKANDALI’ başlıklı yazı gazetenin 24.10.2015 tarihli nüshasında yayınlanmış içeriğinde Müvekkilimi hedef alan hakaret ve iftira niteliğinde ifadelere yer verilmiştir.

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı ve TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyesi Müvekkil Sn. Mustafa Varank’ın 8 ay önce TRT’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a canlı yayında, soru soracak gazeteciler ile yayın öncesi yapmış olduğu sohbet gizlice kayda alınarak ‘Paralel Yapı’nın güdümündeki Cumhuriyet Gazetesi ile paylaşılmış, gazete ise kayıtta geçen konuşmaları çarpıtarak hakaret ve iftira kastıyla Müvekkilimin kişilik haklarını ihlal edecek şekilde bir başlıkla kamuoyuna servis etmiştir.

Ancak bu yayın gazetenin umduğu amaca hizmet etmenin aksine Müvekkilim Sn. Mustafa Varank’ın Yönetim Kurulu Üyesi olduğu özel bir şirkete ve itibarına, yalanlarla saldıran paralel kanallara karşı giriştiği orantılı mücadeleyi ortaya çıkartmıştır.

Gazetede yayımlanan video Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yayın öncesi gizlice kayıt yapıp 8 ay saklayan ve bunu bir gazete üzerinden kamuoyuna servis eden yasadışı guruplar ile bir kısım medya organlarının kirli ittifakını da gözler önüne sermektedir.

Cumhuriyet Gazetesi ve yazarlarının sistematik olarak Müvekkilim hakkında yürüttüğü algı operasyonu kamunun malumudur ve fakat ifade ve basın özgürlüğünün sınırlarını aşarak yayın yapan basın organları kamuouyunu, ortaya atıkları iddialarla yönlendirebilmekte ve bu anlamda hedef aldıkları kişilerin itibarlarına zarar verebilmektedirler. Gazete ile televizyonların propaganda ve algı yönetiminin en etkili enstürmanlarından olduğu gerçeği yadsınamaz. Bu anlamda hukuk dışı çıkarlara hizmet eden propaganda ve kamuoyu üzerindeki algı yönetiminin Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan yazılar ile Müvekkilim Sn. Mustafa Varank’a karşı başlatıldığı görünmüştür.

Söz konusu hakaret içeren bu yazı ile ilgili tüm yasal haklarımızı hızlı, eksiksiz ve etkin bir şekilde kullanacağımızı da dikkatlerinize sunarız.

Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

Sn. Mustafa Varank Vekili Av. Ahmet özel

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr