Artvin’in yaylalarında maden çıkarma girişimine karşı eylem yapan vatandaşlara polis müdahale etti. Polisin gruba biber gazı ile müdahalesi sonucu o çevrede yaşayan vatandaşlar da gazdan etkilendi. Cerattepe’deki evde bulunan bir çocuk biber gazına maruz kaldı. Gazdan etkilenen çocuk, evden alınarak araçla hastaneye götürülmek istendi. Ancak araç giriş çıkışına izin verilemeyen bölgeden çocuk, hastaneye yaya olarak ulaştırıldı. Çocuğun komaya girdiği öğrenildi.

Çocuğun babası Mustafa Bayraktar, "Evin balkonundan izlerken çocuk biber gazından etkileniyor. Çocuk komaya girmiş. Hastaneye yaya olarak gitmek zorunda kalmışlar. Yol kapalı, mahallede araçlara giriş, çıkış yasak." dedi.

BİR KADIN DA GAZDAN ETKİLENDİ

Jeoloji Mühendisi Aydan Yerlikaya isimli kadın da biber gazından etkilenerek tedavi altına alındı. Yerlikaya, "2 gündür burada nöbetteyiz, alerjik durumum olduğu için sorun yaşadım. 'Gazlı müdahalede izdiham olur, rahat olan bir tarafa geçelim' dedik. Ben koştum, polisin yanına gidiyordum 'atmayın' diye. Polisin fişeği üstüme geldi. Nereye kadar sürer bilmiyorum ama son gayretimize kadar direneceğiz." diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr