Hürriyet'in Reuters'a dayandırdığı habere göre, Mavi'nin 25'inci yılı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Yavuz, "Halka açılma, stratejik bir ortak bulma ya da bir özel sermaye fonu olarak başka bir özel sermaye fonuna doğru yönelme olası opsiyonlar arasında. Ama henüz 'bu yönde gidelim, satalım' gibi bir hareketlenmemiz yok" dedi.

Turkven'in Mavi'deki yatırımının sekizinci yılında olduğunu ifade eden Yavuz, Turkven'le 12 yıla kadar sürelerinin olduğunu kaydetti. Halka arz, satın alma, hisse devri gibi opsiyonların özel sermaye fonlarında beklenen adımlar olduğunu ifade eden Yavuz, "Turkven çıkacaksa bunun en kolay yolu, bir özel sermaye fonundan bir diğerine geçiştir. Genel olarak şirketler bunu yaparken, 'stratejik ortakla da yapabilirim' diyor, 'başka büyük bir özel sermaye fonuna satabilirim' de diyor. Halka açılma ise özel sermaye fonlarının çıkışı açısından daha komplike olabilir" diye konuştu.

YILLIK %30 BÜYÜME HEDEFİ

Şirketin ciroda yıllık bazda yüzde 30'luk büyüme hedefinin olduğunu ifade eden Yavuz, 2015 yılında 1.2 milyar lira ciroya ulaştıklarını belirterek, bu rakamı 2016 yılında 1.5 milyar liraya çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Toplam 50 ülkede faaliyet gösterdiklerini ve 2016'da yurtdışında büyümeyi ve mağaza açmayı sürdürmeyi planladıklarını ifade eden Yavuz, yeni girecekleri ülkeler arasında Kuzey Afrika ülkelerinin olabileceğini, Balkanlarda büyüyeceklerini ve İran'ın da potansiyelinin büyük olduğunu kaydetti.

Rusya'nın ise normalde daha da hızlı büyümek istedikleri bir yer olduğunu ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

"Maalesef orada planları bir müddet askıya aldık. Şu anda sorun yok, ticaret devam ediyor, hatta ilk ay büyümemiz yüzde 15-20 seviyesinde. Rusya ile ilgili sorun aslında yaşanan devalüasyon. Son siyasi kriz de durumu biraz daha farklı bir boyuta getirdi. Henüz bize yansımış bir durum olmasa da yatırım yapmakta çekingenlik yaratıyor" diye konuştu.

Toplam yüzde 18 pazar payı bulunan Mavi, yurtdışında 10'a yakın mağaza, Türkiye'de de 45 mağaza açmayı ve 2016'da 440 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr