Kuzey Ormanları Savunması, Cerattepe'deki maden çıkarma işlemini yapacak Cengiz İnşaat'ın İstanbul'daki binası önünde protesto gösterisi düzenledi.

Üsküdar Altunizade'deki holding binası önünde toplanan Kuzey Ormanları Savunması üyesi bir grup, "Kuzey ormanlarından defol", "Cerattepe'den defol" yazılı dövizler açtı. Holding binasının tam karşısında bulunan bir binaya da dev bir pankart asıldı.

Yapılan basın açıklamasında ise, "Bu memleketin doğasını; insanına hayvanına, börtü böceğine can veren yaşam varlığını kemiren bir kanser hücresi var. Ormanı yiyen, suyu kurutan, işçiyi katleden kolları; rüşvetle, havuzla, peşkeşle, küfürle iş yürüttüğü derin mi derin, ama bir o kadar da göz önünde bağlantıları, yakın dostları var" denildi.

"CERATTEPE'NİN BİLİRKİŞİSİ ARTVİN HALKIDIR"

14 Mart Pazartesi günü, Cerattepe'de bilirkişi incelemesinin de yapılacağına değinilen açıklamada, "Kişi ve kurum olmak üzere toplam 760 müdahille açılan, Türkiye'nin en büyük çevre davasının bilirkişileri Cerattepe'ye çıkacak. Yıkım lobisinin şimdi yapmaya çalıştığı Kasım 2014'te verilen ÇED iptal kararının rövanşını almaktır. Devletin 'hukuka saygı' kapsamında yaptığı ilk şey de bu kararı veren hakimleri sürmek olmuştur. Şunu hatırlatmak isteriz; Cerattepe'nin bilirkişisi Artvin halkıdır. Devletin tıpkı ÇED süreçleri gibi tamamen içini boşaltmaya çalıştığı bilirkişi keşfi süreçleri de şimdiye kadar hep Artvin halkının söylediklerini onaylamıştır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamanın ardından eylemlerine son veren grup, otobüse binerek holding binası önünden ayrıldı. Asılan pankart binadaki işyeri çalışanları tarafından indirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr