Kaza, saat 11.30 sıralarında Balıkesir-Kepsut karayolu üzerinde bulunan Çınarlıdere Mezarlığı yakınlarında meydana geldi. Görgü şahitlerinin ifadesine göre Kepsut istikametine giden Yakup Sarp idaresindeki 10 F 4920 plakalı kamyonet, hatalı sollama yüzünden karşı yönden gelen, Kepsut Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na ait, Muharrem Kan idaresindeki 10 R 2923 plakalı kamyonla çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle takla atarak şarampole yuvarlanan kamyonet hurdaya döndü. Arabada bulunan Yakup Sarp, Ünzile Zeybek, Musa Bozkır ve eşi Ayşe Bozkır hayatını kaybetti. Yaralanan Tahsin Zeybek, Aslı Bozkır ve kamyon şoförü Kan ise hastaneye kaldırıldı. Kamyonette bulunan tabut çarpmanın etkisiyle yola savruldu.

Babaları Mustafa Bozkır'ın cenazesini Balıkesir Devlet Hastanesi'nden alan yakınlarının, defin için Dalköy köyüne gittiği öğrenildi.

Yoldan geçenlerin haber vermesiyle çok sayıda sağlık, jandarma ve itfaiye ekibi geldi. Balıkesir-Kepsut karayolu, bir süre trafiğe kapatıldı. Jandarma ekipleri, çevrede güvenlik tedbirleri aldı. Çarpmanın etkisiyle kamyonette bulunan 2 kişi yola fırlarken 2 kişi de araç içinde sıkıştı. İtfaiye ekipleri, sıkışan 2 kişiyi çıkardı. Hayatını kaybeden 4 kişi, sağlık ekipleri tarafından devlet hastanesi morguna götürüldü. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul da kaza yerine giderek bilgi aldı. Jandarma, kazayla ilgili tahkikat başlattı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr