Akşam gazetesinden Kayahan Uygur, iki gün önce "Birkaç dolar için değer miydi Etyen Bey?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıda, geçtiğimiz ay Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlığından ayrılan Etyen Mahçupyan'ı "faiz lobisiyle işbirlikçiliği" yapmakla suçladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Cemil Ertem de, Uygur'un yazısını "Birkaç dolar için değer miydi Etyen bey' diyerek Twitter hesabından  paylaştı.

Kayahan Uygur'un havuz medyası gazetelerinden Akşam'da yayınlanan yazısında Etyen  Mahçupyan için özetle şöyle deniyordu:

"Aslında bir insanın iş takipçiliği yapması da ayıp değildir. Sayın yazar pekâlâ bir büro açıp, “Mahçupyan danışmanlık” diye tabela asabilir, firmalara bedeliyle hizmet verebilir. Ama bir köşe yazarının, köşesinden ve yazarlığından elde ettiği olanakları kullanarak faizcilere randevu ayarlamaya çalışması nasıl yorumlanabilir? Efendim, faizci değillermiş de tahvil ve hisse senedi piyasasında uzun vadeli işlem yapan kişi ve kurumlarmış… Kimse kimseyi aldatmasın, bu dolaşık ifadeler tabii ki faizcilikten başka bir şeye işaret etmiyor."

Bu yazıdan sonra Mahçupyan, Cemil Ertem ile Yiğit Bulut arasında uygunsuz ilişki olduğunu iddia ettiği bu yazıyı yazdı.  Etyen Mahçupyan danışmanlıktan gitti, 'Saray'daki uygunsuz ilişki'yi yazdı

Cemil Ertem'den Mahçupyan'a 'uygunsuz ilişki' cevap: Meczup seviyesine düşmüş bir şahıs!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Cemil Ertem, Milliyet'teki köşesinde Yiğit Bulut'la 'uygunsuz ilişkisi' olduğunu iddia eden Etyen Mahçupyan'a cevap verdi. Ertem, "Bir müddettir, çalıştığım kurumun da ismi geçirilerek, şahsıma yönelik, artık meczup seviyesine düşmüş bir şahsa hakarete varan yazılar yazdırılıyor. Tabii ki ipe sapa gelmez bu yazılara cevap vermeyeceğim. Ama günümüzün Faust’larının kullandığı bu meczupları da tanıyalım. Meczup olduğunun farkına varana kadar ciddiye alabilirsiniz zira" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Cemil Ertem'in Milliyet'te kaleme aldığı 'Faust’un raconu...' başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

Bir müddettir, çalıştığım kurumun da ismi geçirilerek, şahsıma yönelik, artık meczup seviyesine düşmüş bir şahsa hakarete varan yazılar yazdırılıyor. Tabii ki ipe sapa gelmez bu yazılara cevap vermeyeceğim. Ama günümüzün Faust’larının kullandığı bu meczupları da tanıyalım. Meczup olduğunun farkına varana kadar ciddiye alabilirsiniz zira.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr