Artvin Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerini durduran Başbakan Davutoğlu’na, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakın Cemil Barlas tepki göstererek  "millet ile RTE arasında olan duygusal senkronizasyona hükümet tam olarak ayak uyduramıyor" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen Yeşil Artvin Derneği, görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Cerattepe ile ilgili ekolojik ve hukuksal durumu kendisine ve Sayın bakanlara anlattık. Sayın Başbakan bütün bu görüşmeler sonucunda maden şirketinin faaliyetlerinin yargısal sürecin sonuna kadar durdurulduğunu,bu süreç içerisinde ilgili bakanlıklar ve kendisinin bizlerle görüşmeye devam etmek istediğini ifade ederek bir toplantıya yetişmek üzere yaklaşık iki saat sonra aramızdan ayrıldı." demişti.

Faaliyetlerin durdurulduğunu Başbakanlık kaynakları da doğruladı.

Bu karardan sonra Davutoğlu'na sert tepki gösteren Cemil Barlas, Twitter hesabından "millet ile rte arasında olan duygusal senkronizasyona hükümet tam olarak ayak uyduramıyor" diye yazdı.

Davutoğlu'nun "çift başlılığa" neden olduğunu da ima eden Barlas, "yönetimde çok başlılık etkilerini gösteriyor.. türkiye bir çok konuda patinaj yapıyor.. başkanlık lüks değil ihtiyaç.. hem de acil.." ifadelerini kullandı.

Barlas şunları yazdı:

"demek ki kuru gürültü ve yaygara ile devlete geri adım attırılabiliyormuş.. artvinde bu oldu.. millet ile rte arasında olan duygusal senkronizasyona hükümet tam olarak ayak uyduramıyor.. yönetimde çok başlılık etkilerini gösteriyor.. türkiye bir çok konuda patinaj yapıyor.. başkanlık lüks değil ihtiyaç.. hem de acil.. gezide, 17 aralıkta hedef neyse artvinde de hedef aynı.. türkiyenin gelişmesini engellemek.. gezide de, 17-25 aralıkta da hedef alınan bir iş adamının artvinde de "halk" ayaklanması ile hedef alınması sizce tesadüf mü.. demokrasi kararları çoğunluğa aldırmaktır.. kalabalığa değil.."


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr