15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası devam eden soruşturma kapsamında, yöneticilerinin cemaat ile ilişkisi olduğu tespit edilen Midyat Özel Mehmet Nezih Erdem Koleji, Özel Sur Temel Lisesi, Gülizar Kız Öğrenci Yurdu ve Mehmet Sait Erdem Erkek öğrenci yurdu kapatıldı.

Bağlar Mahallesi’nde anaokul, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine hizmet veren Özel Mehmet Nezih Erdem Koleji'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi için Midyat Kaymakamlığı ve Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na teklifte bulunuldu. Teklifi değerlendiren bakanlık, kısa süre içerisinde bu istemi onayladı. Karar ardından kolej isminin yazılı olduğu tabelalar sökülüp, yerine Fen Lisesi tabelaları ile 'Milletin Malı Milletin Hizmetinde' yazlı bir afiş ve Türk Bayrağı asıldı. Fen Lisesi, 2016-17 eğitim öğretim yılında itibaren yeni binasında 240 öğrenci ile ders başı yapacak.

Özel Sur Temel Lisesi, Gülizar Kız Öğrenci Yurdu ve Mehmet Sait Erdem Erkek Öğrenci Yurdu'na ait binaların ne olarak kullanılacakları konusunda henüz bir değerlendirme yapılmadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr