Ödemiş Emniyet Müdürlüğü tarafından geçen 27 Temmuz'da düzenlenen ve 'Gölbaşı-1' adı verilen operasyonda gözaltına alınan 13 kişi tutuklandı. Geçen 4 Ağustos'ta da cemaate yönelik, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Ankara, İstanbul, Kayseri, Bursa ve Şanlıurfa illerinde 'Gölbaşı-2' adı altında eş zamanlı operasyon düzenlendi. 40'ı Ödemiş'te olmak üzere 47 adrese yapılan baskınlarda toplam 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, işyeri ve üzerlerindeki aramalarda 3 tabanca, ses kayıt cihazları, örgütte hiyerarşi ve bağlılığın simgesi çok sayıda 1 dolar, birçok örgütsel doküman, yayın, belge, dijital materyale ele geçirildi. Operasyon kapsamında 12 kişinin daha arandığı belirtildi.

KAMUDAKİ ATAMALARDAN SORUMLU İMAMMIŞ 

Bursa, Kayseri ve Ankara ve Şanlıurfa'da gözaltına alınan aralarında FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinden olduğu ileri sürülen A.A.'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi operasyonun ardından Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Operasyon kapsamında İstanbul'da yakalanan FETÖ/PDY'nin 'kamudaki atamalardan sorumlu imam' olduğu belirtilen 54 yaşındaki İ.A., bugün saat 01.30 sıralarında Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Daha önce Ödemiş'te imamlık yaptığı kaydedilen  İ.A.'nın polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr