AKP'nin kalemşörü Star yazarı Cem Küçük, iki gün önceki yazısında, Doğan Medya Yayın İlkeleri Kurulu üyelerinden Yasemin İnceoğlu'nu hedef alıp, "PKK’yı destekleyen bildirinin başorganizatörünün Aydın Doğan’ın hala maaşlı başdanışmanı olması başlı başına büyük bir skandaldır" ifadelerini kullanmıştı.

Küçük bugün kaleme aldığı yazısında, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın kendisine bir mektup yazdığını, imzalı mektubun kendisine elden ulaştırıldığını yazdı.

Küçük, Aydın Doğan tarafından kendisine gönderilen mektupta, Doğan Medya Yayın İlkeleri Kurulu üyelerinden Yasemin İnceoğlu'nun istifa ettiğinin yazdığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Her şeyden önce 16 Ocak 2016’da PKK’ya destek bildirisinin baş organizatörlerinden Yasemin İnceoğlu’nun Doğan Medya Yayın İlkeleri Kurulu’ndan istifa ettiği yazıyor ki bu hayırlı bir gelişme olmuş. PKK terör örgütünü destekleyen ve Türk devletinin sistematik katliam yaptığını söyleyerek ülkemize NATO müdahalesi isteyen marjinal bir delinin anaakım olma iddiasındaki Doğan Medya’da aktif görevde olması bir rezalet olurdu. Bu son derece isabetli bir gelişme olmuş fakat bu olayı Doğan Medya niye kamuoyuna duyurmadı anlayabilmiş değilim."

"DOĞAN GRUBU'NUN SKANDAL TAVRI..."

Aydın Doğan imzalı mektupta, "Yayın ilkelerimiz açısından 1128 akademisyen tarafından imzalanmış olan bildirinin içeriğini objektif olmaktan uzak tek yanlı bir görüş olarak görüyoruz. Ancak tüm demokratik ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de ifade özgürlüğünün güvence altında olmasının gerektiğine inanıyoruz" ifadelerine yer verildiğini aktaran Küçük, 'skandal bir tavır' olarak nitelediği bu sözler için de, "Elbette Türkiye’de de ifade özgürlüğü güvence altında olmalıdır mesela bir akademisyen, ‘PKK terörüne karşıyım ama ben de bağımsız Kürdistan taraftarıyım’ diyebilir. Bu ifade özgürlüğü kapsamındadır ama PKK terörünü desteklemek alçaklıktır ve Aydın Doğan’ın kurulu, sinsi yöntemlerle bu alçak bildiriyi meşru hak görmektedir. Çünkü bu bildiri terörü destekleyen alçak bir bildiridir ve asla ifade özgürlüğü kapsamında meşrulaştırılamaz" diye yazdı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr