Bugün sabah saatlerinde Tatvan'ın Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan 6 katlı binanın çatısında biriken kar kütleleri, düşmeyi engellemek için konulan demir ızgaralarla birlikte cadde üzerinde park halindeki bir aracın ve yoldan geçen bir vatandaşın üzerine düştü. Yaşanan talihsiz olayda tonlarca kar kütlesi altında kalan Asım Acar (60), çevredeki vatandaşlar tarafından ağır şekilde kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, araç ise kullanılamaz hale geldi. Araç içerisinde kimsenin olmaması, olası bir faciayı önlerken, aynı cadde üzerinde 2 gün önce de benzer bir olay yaşanmış, olayda yine bir araç, çatıdan düşen tonlarca kar altında adeta ezilerek kullanılmaz hale gelmişti.

Vatandaşlar, havaların ısınması ile birlikte, zemini kayganlaşan çatıdan üst üste düşmeye başlayan kar kütlelerinin kazalara sebebiyet vermemesi için yetkililerin önlem almasını istedi.

Öte yandan, çatılardan düşen karlar son iki günde 2 aracın kullanılamaz hale gelmesine ve bir kişinin ölmesine neden olurken, yaşanan olaylara ve tehlikeye karşın her gün binlerce kişi tehlikeye aldırış etmeden aynı caddeyi kullanmaya devam ediyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr