DBP’li Hakkari İl Genel Meclisi üyesi Sibel Çapraz (35), 27 Kasım’da Yüksekova’da polisin düzenlediği bir operasyon sırasında silah sesleri üzerine gittiği mahallede vuruldu. 15 ameliyat geçiren ve karnı parcalandığı için hala bağırsakları dışarıda olan, sondayla yaşayan, kendi başına kişisel ihtiyaçlarını gideremeyen Çarpraz, geçen Haziran ayında sevk edildiği İzmir R Tipi Cezaevi’nde tek başına tutuluyor. Çapraz’ın tedavisi için İstanbul’a sevki için verilen dilekçeler Adalet Bakanlığı'nca reddedildi.

Ne olmuştu?

Sibel Çapraz, 27 Kasım 2015’te ilçedeki bir hendek operasyonu sırasında silah sesleri üzerine mahalleli ile beraber sokağa çıkarak gürültü protestosu yaptığı esnada vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralanıştı. Dokuz gün yoğun bakımda kalan Çapraz, 2 Mart 2016’da “örgüt üyesi” iddiasıyla tutuklanmıştı.

96 günlük tedavisi boyunca 15 ameliyat geçiren Çapraz, İstanbul’da tedavi gördüğü hastaneden Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ameliyatını olmak üzere taburcu edildiğinde tutuklanmıştı.

Çapraz önce Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalmış, önceki gün 30 Haziran’da da İzmir Menemen R Tipi Cezaevine sevk edilmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr