Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

Berat Albayrak'ın Irakta ne yaptığını biliyoruz. Türkiye'nin gündemi olmadığı icin şimdilik susuyoruz. Berat Albayrak kulağına küpe etsin, vakti zamanı geldiğinde söyleyeceğim.

Dikta yönetimini bırakın 12 Eylül'ü bile aratıyorlar.

Biz CHP olarak, kim mağdursa onun yanında duracağız.

Halkın gündeminde ne var: İşsizlik. Ne diyorlar, "18 yaşına bastın mı milletvekili olacaksın" diyorlar. Geçen gün bir baba "Benim oğlum yıllardır işsiz. Biz milletvekili olmak istemiyoruz, iş istiyoruz" diyor. Bunlar kendi çocukları ve torunlarını milletvekili yapacak. Askerlikten de muaf tutacaklar.

Gençlerin oyunu almaya çalışıyor. Kimse bu oyuna gelmez. Bu Ankara'daki beylerin çocukları hiç askere gitmez. Ama garibanın çocukları El Bab'a gider. Terörle mücadele eder. Şimdi 'Rakka'ya gideceğiz' diyor. Alın çocuklarınızı da gidin Rakka'ya. Biz de alkışlayacağız.

Anayasa değişikliği ile Türkiye'yi uçuracağız diyorlar. 15 yıldır yönetiyorsunuz. Siz uçurdunuz da birisi size engel mi oldu?

Bizim işsiz nüfusumuz Türkmenistan ve Norveç nüfusundan daha fazla.

Bu Ankara'daki beyler işsizleri düşünüyorlar mı? İşsizlik nedeniyle 

Çiftçi kardeşlerime sesleniyorum. Bunlar kimin hükümeti. Yatlarda mazotu sıfırladılar. Ama çiftçinin mazotunda indirim yok. İyi düşün kardeşim. Nisan'da gideceksin sandığa. Artık iradeni ortaya koymanın zamanıdır. Senin mazotunda değilde yatta mazotu sıfırlıyorsa. Sen de sandıkta onları sıfırla kardeşim.

Yerli yatırımcı yatırım yapamıyor ki, can ve mal güvenliği yok. Yabancılar da ülkeyi terk ediyor.

Almanya'daki bir gazetenin temsilcisini gözaltına alırsan, bu ülkeye turist gelmez kardeşim.

Vatandaş borç batağı içinde. Ortadoğu batak ise oraya asker göndermeyeceksin. 

Bunların el üstünde tuttuğu bir mütahit vardı, milletin anasına söven. Vergileri sıfırladılar. 

Sayın Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederim. Kendisine teşekkür ederim. Ben anlatamazdım. 18 yaşında milletvekili olmayı. Peki Meclis ne yapak? Dişleri sökülmüş Meclis'in. Al maaşı otur aşağı. Neden 600'e çıkarıyorsun?

Saolsun Cumhurbaşkanı geçenlerde çıktı, 'Tüm yetkileri tek elde topluyoruz' dedi. Bunu açık yüreklillikle söylediğin için sana yürekten teşekkür ediyorum. 

Türkiye'nin iradesini tek adama teslim etmeye çalışıyorlar. Türkiye'de çift başlılık yok, Binali bey neye itiraz edecek?

Eğer Cumhurbaşkanı o ilin Valisi'ni başkan yardımcısı ilan ederse, vay o valinin haline. Bu mudur sevgili vatandaşlar. Türkiye Cumhuriyeti bu mudur?

Sayın Erdoğan'a yürekten teşekkür ediyorum yine. 'Bir insanın karakterinde tarafsız olmak diye bir şey olur mu' dedi. Peki TBMM'de tarafsızlık yemini eden kimdi? 

Galatasaray-Fenerbahçe maçında Galatasaray Başkanı hakem olabilir mi?

'Görevimi tam bir dürüstlük ve tarafsızlıkla yerine getireceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim'dedi. Peki anayasa değişikliğinde yargı bağımsızlığının yerine niye tarafsızlık eklediniz. Peki Cumhurbaşkanı referandum sonrası Meclis'e gelip yemin etmeyecek mi? Neresinden tutarsanız dükülüyorlar.

Buradan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum. Açıkça evet için meydanlara çıktığını açıkla. En azından dürüst ol.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr