Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Herkes kaygı içinde, öldürülme korkusu Türkiye'nin üstüne sinmiş durumda. Her yerde gururla söyleyebilirsiniz. İyi ki bu memlekette CHP var. İnsan sevgisi üzerinde inşa edilen bir siyaset anlayışını yaygınlaştırmak istiyoruz. Hayatı boyunca CHP'ye oy vermeyen vatandaş mağdur olduğunda onun yanında CHP var.

- Hayatında CHP'ye hiç oy vermemiş vatandaşlara sesleniyorum; elinizi vicdanınıza koyun... Kavgadan, annelerin feryadından bıkmadınız mı? Hayatı boyunca hiç CHP'ye oy vermeyen vatandaşıma sesleniyorum; biz Türkiye'nin sorunları nasıl çözülür diye oturalım konuşalım diyoruz.

"ÇÖKEN BİR DEVLETLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

- 80 milyonun kabul etmesi lazım. Türkiye yönetilmiyor. Başbakan var doğru, bakanlar da var doğru. Cumhurbaşkanı da var doğru. Ama Türkiye yönetilmiyor. Devlette liyakat sistemini bozarsanız devleti çökertirsiniz. Şu anda çöken bir devlet gerçeğiyle karşı karşıyayız.

"TIR'LARLA SİLAH GÖNDERDİLER, O SİLAHLARIN TAMAMI TÜRKİYE'YE DÖNDÜ"

- Ağustos 2012, bir IŞİD komutanı söylüyor; "Bize savaşın başında katılan savaşçıların çoğunun yanı sıra techizatımız Türkiye üzerinden geldi." Hükümet neredeydi? Musul konsolosluğumuz basıldı, 49 vatandaşımız günlerce rehin tutuldu. Başka devletlerin içişlerine karışmayın demedik mi? TIR'larla silah gönderdiler. O silahların tamamı Türkiye'ye döndü.

- Devletin savcısı, kaymakamı, rektörü, hakimi nasıl oldu da teröre teslim edildi? Bir Allah'ın kulu çıkıp da bu işin sorumlusu benim demiyor?

"YAPAMIYORSAN İSTİFA EDECEKSİN"

- Bir üst akıl bunları yapıyor diyorlar. Bunlar hiçbir şey yapmıyorlar, her şeyi üst akıl yapıyor. Sen hükümet değil misin? Aciz durumdasın ve bunu itiraf ediyorsun. Yapamıyorsan istifa edeceksin kardeşim, istifa edeceksin!

"ETNİK KÖKEN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN"

- Etnik köken üzerinden, inanç üzerinden, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayın dedik. Bu üç unsur terör örgütlerini besler.

"AK-TROLLER SALDIRACAK, SALDIRMAZSANIZ ADAM DEĞİLSİNİZ"

- Ak-troller bize saldıracaklar, saldırmazsanız adam değilsiniz. Laikliği ayrışma aracı olarak görmeye başladılar. Laiklik, din ve vicdan özgürlüğü demektir. Kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmemesi demektir. Yasalara uygun olarak, herkes istediği gibi yaşar. Bunun üzerinden toplumu bölmeye çalışıyorlar. Yine inançları kullanarak.

"ASGARİ ÜCRETLE BİR AY GEÇİNİN"

- Bütün bunları fırsat bilip zam yağmurunu yağdırdılar. Zam üstüne zam yağdırdılar. Kimse nasıl olsa farkına varmaz, giydir giydirdiğin kadar. Asgari ücrete yüzde 8 zam yaptılar. Duyduğumda açıklama yaptım, dedim ki; 1404 lirayla sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, milletvekilleri bir ay geçinsinler. Bunu sordum. Vay sen misin bunu soran. Çalışma Bakanı, "Kılıçdaroğlu'nun duygusal tahrik edici açıklamasını doğru bulmuyorum." Bir ay dene, bir ay; geçinebilecek misin?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr