Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Çok şükür tatilin bitimiyle yeniden kavuşmanın kıvancını yaşıyoruz. MHP, her türlü engellemeye rağmen milletine hizmet etmenin gururuyla yoluna devam etmektedir. İlkesizler bir kez daha devrededir. İradesizler faliyettedir. Milletten korkanlar, kaçanlar faaldir. Milli iradeden umudunu kesmiş olanlar nifak kuyruğundadır. Hoplasalar da zıplasalar da Türk milletinin egemenlik haklarına asla ambargo koyamayacaklardır. Millet son karar merciidir. Millet bağlayıcı söz ve iradenin ta kendisidir.

- İşbirlikçiler hiç durmadı. Devamlı kör bir arayış içinde oldular. Aralıksız MHP düşmanlığını diri tuttular. Ama unuttukları veya göremedikleri bir gerçek vardı ki o da şudur; MHP, Türk tarihinin cesaret dolu bir simgesidir.

"İLKELERİMİZ DEĞİŞMEDİ"

- Siyasetimizin ilkeleri 48 yıldır değişmemiştir. Ülkülerimizin omurgası 48 yıldır darbe yememiştir. Maksat ve muradımız açıktır. Doğru zamanda uygulayacağımız yanlış bir siyasetin milletimizi felakete götüreceğini biliyoruz. Çarenin tükenmediği ve ışığın tamamen kaybolmadığı bir ortamda  ya hep ya hiç diye yol alamayız.

"NEDEN 'EVET' DİYORUZ" AÇIKLAMASI

- Anayasa değişikliği kapsamındaki 'evet' kararımızda, yakın tehditler belirleyici olmuştur. MHP, meselelere zamanlar üstü bir düşünce ile yaklaşmaktadır. Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben felsefemizin özü budur. Tarihin yanlış yerinde duramayız. İstismara bel bağlayamaz, kandırmaya heves edemeyiz. 

"RAHAT YÜZÜ GÖREMEYECEKLER"

- MHP'nin milli ve demokratik mücadelesinden korkanlar, öcü gibi görenler bundan sonra rahat yüzü göremeyecekler.

"TEKLİF SON DERECE FAYDALI"

- Beklenen onayın Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte referandum günü belli olacaktır. Türk milleti, sandıkta kararını verecektir. Demokrasi karşıtı cephe ne yaparsa yapsın, millet anayasa değişikliğine damgasını vuracaktır. Son derece faydalı teklif ülkenin önünü açacaktır.

"19. YÜZYILDAKİ SAPMA VE KÖRLÜK..."

- 19. yüzyıldaki sapma ve körlüğün ağır sonuçlarını Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına çekilerek ödedik. Bir millet bu hatayı bir kere yapar.

"CHP, HDP, FETÖ, PKK, ÖDP, EMEP, TKP... SİZE NE?"

- Bugün malum şer ve kriz ittifakı emel birliği etmiş, anayasa değişikliği konusundaki tutumumuzu eleştiriyor. CHP, HDP, FETÖ, PKK, DHKP-C, ÖDP, EMEP, TKP eli kanlı aydınlıkçılar, sözcüler, kendilerine milliyetçi diyenler... Size ne? Size mi soracaktık. Anayasa değişikliğine niye ihtiyaç duymuşuz. Ne yani izni sizden mi alacaktık? Başkanlık sistemine neden 'evet' demişiz. AKP'nin ve Cumhurbaşkanı'nın nasıl oluyorda peşine takılmışız...

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr