Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Temelleri yanlış atılmış, yanlış inşa edilmiş şehirleri, şimdi kentsel dönüşüm diyerek, kendi elimize yaptığımız rezilliği düzeltmenin gayretini gösteriyoruz.

İstanbul'da 7 milyon binayı yenilemek gerekiyor.

15 yılda 4 milyar fidan diktik. Bazıları itiraz ediyor. İnanmıyorsanız sayın.

Tarım Bakanlığı yeni bir karar aldı. Türkiye genelinde 184 ovayı tarımsal sit alanı ilan ettik. Bunun dışında bir amaçla kullanılmayacak.

"EVET ÇIKARSA BİTECEKSİNİZ, BAŞKA YOLU YOK"

Hele hele bu alçak terör örgütünün Güneydoğu'da yaptığı hendekler yüzünden oradaki binalar yerle bir oldu. Kürt kökenli vatandaşlarımız evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ama biz onların canına okuduk. Şimdi onlara dışarıda da hayat hakkı yok. Hangi deliğin arkasında olursa olsun, bulup teker teker çıkarıyoruz. "Referandumda 'evet' çıkarda biz bittik" diyorlar. Biteceksiniz, başka yolu yok. Ben şimdi bölgedeki vatandaşlarımıza sesleniyorum. Biz kimliğimizle gurur duyuyoruz. Kürtsünüz, Kürtlüğünüzle iftihar edin. Ama PKK terör örgütünün sizinle ilgili hiçbir derdi yok. Bunlar, işi gücü size hayatı zehir etmek. Bunlar 11 yaşında kedisine süt almaya giden çocuğu şehit ettiler. Dolayısıyla bunların Kürtler diye bir sorunu yok. Asıl Kürt vatandaşlarımızın terör örgütü diye bir sorunu var. Biz bunları gündemden kaldıracağız, Allah'a şükür kaldırmaya başladık. Dünyada üç tane terör örgütüyle mücadele eden başka bir örgüt yok. FETÖ, BTÖ, PKK, DEAŞ... Şimdi dünya DEAŞ ile mücadele ediyormuş gibi davranıyor. Gerçekten tek mücadeleyi veren Türkiye. Fırat Kalkanı ile elhamdülillah El Bab'ı da hallettiler, oradaki insanlar normal hayatlarına döndüler. Ege adalarından gitmek için denize açılan 50 bin insanı ölümden döndürdük. Bırak 50 bin kişiyi bizim inancımıza göre bir kişiyi yaşatsan bile bütün cihanı yaşatmış olursun. Şehirlerimizin kimliğini tekrar ortaya çıkarıyoruz. Medeniyetlerimizin mirası olan sayısız tarihi eseri onarıyoruz. 4 bin 500'den fazla tarihi eseri onardık, aslına uygun haline getirdik.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr