Yapılan açıklamada, "Belediyemizin vatan sevgisi, şehitlerine saygısı, terörü her zaman lanetleyen duruşu her türlü tartışmanın ötesindedir. Belediyemiz hakkında yapılan gerçek dışı haberlere ilişkin olarak da yargıya başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” denildi.

Çankaya Belediyesi, medyada yer alan haberlerin aksine, belediyenin hiçbir aracının Bolu’ya gidip terörist cenazesi almadığını, kamu kurum ve kuruluşlarından alınan belgelerle taşınan cenazenin bir teröriste ait olduğunun daha sonra yerel medyadan öğrenildiğini açıkladı.

 

Cenaze Bolu'dan alınmadı

Açıklamada, son günlerde medyada belediye aleyhine gerçek bilgi ve belgelere dayanmayan haberler yapıldığı vurgulandı. Bolu'da çatışmada ölü ele geçirilen teröristin, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 07.04.2016 tarih ve 2016/3081 sayılı yazısı ile Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı'na otopsisi yapılmak üzere gönderildiği ifade edilerek ,"Yani haberlerde ima edildiği gibi belediyemizin hiçbir aracı Bolu’ya gidip terörist cenazesi almamıştır" denildi.

 

Ölüm nedeni bilinmiyordu

Çankaya Belediyesi, yapılan haberler üzerine, Ankara Adli Tıp Kurumu'nun 7 Nisan 2016 saat 01.00’da yaptığı otopsi sonucunda hazırladığı raporda, ölümün yaralama şeklinde meydana geldiği, adli olay' olarak yazıldığı ve bir terör olayından ya da teröristin ölümünden söz edilmediği vurgulayarak kendisini savundu.

 

Yol izni AKP'li belediyeden

Açıklamada ayrıca, cenazenin taşınmasına ilişkin yol izninin AKP'li Keçiören Belediyesi tarafından hazırlandığı belirtilerek yaşananlar şöyle anlatıldı: "Teröristin yakını olan şahıs Keçiören Belediyesi’ne cenazenin Kayseri’ye nakledilmesi için başvuruda bulunmuş ve Keçiören Belediyesi 12.04.2016 tarih ve 1343 sayılı yol izin belgesi hazırlamıştır. Belediyenin hazırladığı belgede de ölüm sebebi adli olay olarak belirtilmiştir. Ancak göreve çıkacak cenaze aracı olmadığı söylenerek, cenaze sahipleri belediyemize yönlendirilmiştir. Bütün bu belgelerle bize gelen terörist şahsın yakını, olaya ve ölüme ilişkin hiçbir açıklamada bulunmadan Adli Tıp Kurumu Raporu ve Keçiören Belediyesince hazırlanmış yol izin belgesi ile belediyemize başvurmuştur. Belgeleri inceleyen belediyemiz yetkilileri resmi raporlarda yazıldığı gibi olayın adli bir vaka olduğuna dayanarak cenazeyi Kayseri’ye nakletmişlerdir."

 

'Yargıya başvuracağız'

Belediye açıklamasında, yapılan asılsız haberlere karşı yargı yoluna başvurulacağı belirtilerek, “Çankaya Belediyesini karalamaya çalışanlar unutmamalıdır ki belediyemiz şehit asker ve polislerimiz ile terör saldırılarında yitirdiğimiz vatandaşlarımızın cenazeleri ile yakınlarının da olduğu binlerce insanımıza cenaze araçları ve otobüslerle hizmet vermesinden dolayı Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı gibi kurumlardan resmi takdir ve teşekkürler almıştır. Belediyemizin vatan sevgisi, şehitlerine saygısı, terörü her zaman lanetleyen duruşu her türlü tartışmanın ötesindedir" denildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr