Gaziantep’te kendisini terk ederek barışma talebine olumsuz yanıt veren ve amcasının oğlu ile evlenmeye hazırlandığını öğrendiği eşi ile birlikte 8 yakınını öldürüp kaçan Yusuf Taş’ı (25) bulmak için polis ve jandarmadan özel ekip oluşturuldu.

Telefonlar inceleniyor

‘Kökünüzü kurutacağım’ diyerek ölüm tehdidi ile telefon ettiği yakınlarını koruma altına alan güvenlik güçleri, Taş ailesine mensup kişilerin yaşadığı Sam ve Uğurtepe mahallelerinde yoğun önlem aldı. Özel ekip, yakınlarını tehdit etmesinin ardından telefon kullanmadığı belirlenen Yusuf Taş’ın, son birkaç ay içerisinde yaptığı görüşmeleri tek tek incelemeye başladı.Tanıyanlar sorguda

Tanıyanlar sorguda

9 kişiyi öldüren şüphelinin yaptığı görüşmeleri mercek altına alan ekip, son dönemde konuştuğu kişilerin tek tek ifadesine başvurdu. Ancak, bu görüşmelerden bir sonuca ulaşılamadı.

Birçok noktada yapılan aramalarda ulaşılamayan şüphelinin cinayetleri işlediği Düztepe ve Sam mahalleleri başta olmak üzere gidebileceği yerler ile kentin giriş ve çıkış noktalarındaki MOBESE ve güvenlik kameraları da incelenmeye başlandı. Yusuf Taş’ı tanıyanların da tek tek bilgisine başvuruyor. Bu görüşmelerde şüphelinin özel hayatı ve ilişkilerine ilişkin detaylara ulaşan özel ekip, bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceğini belirleyerek ulaşmayı planlıyor.

En son kırmızı renkli bir motosikletle görüldüğü saptanan Yusuf Taş’ı için güvenlik güçleri halen silahlı ve ‘çok tehlikeli’ olduğu uyarısıyla arıyor. 9 kişiyi öldürdükten sonra kaçan Yusuf Taş’ın, yakalanmamak için Suriye’ye kaçma ihtimali üzerine sınır birliklerini de uyardı.

‘Halen çok tehlikeli’

Güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla etrafındaki çember daralan ve hareket alanı giderek kısıtlanan Yusuf Taş’ın yakalanacağı anda teslim olmamak için intihar etme olasılığına karşı önlemler üzerinde de duruluyor.

Eşini ve 8 akrabasını öldürdü

Yusuf Taş, 5 ay önce evini terk ederek teyzesi Şenel Çakmak’ın yanına yerleşen ve ayrılmak isteyen eşi Tuğba Taş’ın amcasının oğlu Turan Taş ile evlenmek istediğini öğrendi. Bunun üzerine Tuğba Taş ile amcasının oğlu Turan Taş, eşinin teyzesi Şenel Çakmak ve onun oğlu Ahmet Can Çakmak’ı, amcası Mustafa Taş, yengesi Gülay, amcasının çocukları Türkan, Gül ve Furkan Taş’ı tabancayla öldürerek kaçtı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr