Serie A takımlarından Inter'e transfer olan Caner Erkin için İtalyan ekip bir imza töreni düzenlendi.

Inter'in Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı hakettiğini söyleyen Caner, takımın teknik direktörü Roberto Mancini'yi de övdü ve onun başarılı bir isim olduğunu söyledi.
Fenerbahçe'yle sözleşmesi sona erdikten sonra Inter'e transfer olan Caner Erkin, büyük bir kulübe transfer olduğunu açıkladı ve "Inter’in başarısı için her şeyi yapacağım" dedi.
Kendisi için büyük bir mücadele olacağını vurgulayan Caner, "Burada olduğum için mutluyum. Büyük bir kulübe geldim, yeteneklerime güveniyorum ve umarım uzun yıllar bu takıma yardımcı olurum" diye konuştu.
Inter'in Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı hakettiğini kaydeden Caner Erkin sözlerine şöyle devam etti, "Yeniden Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için çalışacağız. Kendimize odaklandık ve diğerlerinin ne söylediklerini düşünmek istemiyoruz. Biz büyük bir kulübüz."
Galatasaray'da teknik direktörlük yapan Roberto Mancini'yle ilgili soruları da yanıtlayan Caner, "Onunla Türkiye'de karşılaştığımızda, oyuncuları sürekli ondan övgü dolu sözlerle bahsediyordu. Şimdi onunla çalışmaya odaklanacağım. Mancini'nin varlığı kesinlikle çok önemli. Onu Türkiye'den tanıyorum ve kazanmayı alışkanlık haline getiren bir isim" sözleriyle Inter çalıştırıcısını övdü.

Inter'in forveti Mauro Icardi'yi dünyanın en iyi golcülerinden biri olarak gösteren Caner, İtalyan oyuncuya asist yaparak yardımcı olmaya çalışacağını vurguladı.
Caner Erkin, forma numarası ile ilgili olarak da gelen soru üzerine, "Normalde 88 numaralı formayı giyiyordum. Daha önce 8 de giymiştim. 1 rakamının da bende farklı bir anlamı var. Her iki rakamı da birleştirmeye karar verdim ve yeni kulübümde 18 numaralı formayı giyeceğim." cevabını verdi.
Caner, kendisinden başka Türk futbolcularının da Inter forması giymesini istediğini dile getirdi.
A Milli Futbol Takımı'yla 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) zorlu bir atmosferde mücadele ettiklerini aktaran Caner, turnuvada başarılı olamadıklarını sözlerine ekledi.
İtalyan ekibinin sportif direktörü Ausilio ise Caner Erkin'in iyi bir futbolcu olduğunu aktararak, transferden dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr