Çanakkale, Merkez ilçeye bağlı Kayışlar Köyü'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına 1 amfibi uçak, 3 yangın söndürme helikopteri, 2 dozer ile 8 arazöz sevk edildi.

Çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alandaki yangının şu an 5 dönümlük bir alanda etkili olduğu, söndürülmesi için havadan ve karadan müdahaleye devam edildiği bildirildi.

5 DÖNÜM ALANDAKİ ÇAM AĞAÇLARI KÜL OLDU

Çanakkale'nin merkeze bağlı Salihler Köyü, Kayışlar Mahallesi'ndeki ağaçlandırma sahasında öğle saatlerine başlayan yangın havadan ve karadan müdahale ile 1 saatte kontrol altına alındı. Çıkış nedeni belirlenemeyen yangında ağaçlandırma sahasındaki 5 dönüm alandaki genç çam ağaçları küle döndü.

Yananan alanın, 1985 yılındaki Çanakkale tarihinin en büyük orman yangını olarak kayıtlara geçen ve 6 bin hektarlık alanın alevlere teslim olduğu yangının ardından ağaçlandırılan bölge olduğu öğrenildi.

Bu nedenle yangın başlamasından itibaren yüreklerin ağza geldiği, alevlerin daha fazla büyüme ihtimaline karşı İzmir'den 1 amfibi uçak, Keşan'dan 1 helikopter takviye olarak istendiği belirtildi.

Ancak yangın kısa sürede kontrol altına alınınca uçak ve helikopter Çanakkale'ye ulaşmadan geri döndüğü bildirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr