Kaza, saat 00.30 sıralarında Çanakkale İskelesi açıklarında meydana geldi.

Eceabat'tan Çanakkale İskelesi'ne seyir halinde olan GEZTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş'ye ait Ezine arabalı vapuru ile Lübnan'dan Romanya'ya giden 88 metre uzunluğundaki Coookisland bandıralı Esperanza isimli kuru yük gemisi çarpıştı. Ölen ya da yaralanın olmadığı kazada, arabalı vapurda büyük hasar oluşurken, kuru yük gemisinin ise balans tankında yırtık meydana geldi.

FOTOĞRAFLAR

Kaza sonrası arabalı vapur, Çanakkale İskelesi'ne kendi imkanlarıyla yanaştı. Her ihtimale karşın iskelede ambulanslar hazır bekletildi. Kıyıya yanaşan vapurdaki yolcuların can yeleği giydikleri gözlendi. Vapurdaki araçlar ve yolcular tahliye edildi. Yaşananları cep telefonlarına kaydeden yolcuların paniği kameralara yansıdı. Bir yolcu " Gemi çarptı bize, gemi!" diyerek hasarı kaydetti.

Boş olan kuru yük gemisi ise 9 römorkör eşliğinde Poyrazköy mevkiine çekildi. Kuru yük gemisinde sızma olup olmadığı ise yapılan incelemenin ardından belli olacak.

Arabalı vapurdaki otobüs şoförü Mustafa Gezer, "Hata bizim arabalı vapurdaydı. Boğazdan geçen geminin yolunu böldü ve çarpışma meydana geldi. İyi ki batmadık. Şükürler olsun hayattayız" dedi.
Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr