İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde üçüncü celsesi görülen duruşmaya, 8 yıl 10 aya kadar hapsi istenen tutuklu sanık Murat Şahin ile 6,5 yıla kadar hapisleri istenen tutuksuz sanıklar Ergün Celep ve Sabri Boyacı katıldı. Saldırıda yaralanan NTV muhabiri Yağız Şenkal duruşmada hazır bulundu. Can Dündar yurtdışında olduğu için duruşmaya katılmadı.

"SEN, BEN DERKEN MURAT YAPMAYA KARAR VERDİ"

Duruşmada söz alan sanık Sabri Boyacı, "Murat Şahin ile arkadaşlığım mahalleden. İkimizi olaylara aynı şekilde bakıyoruz ve değerlendiriyoruz. Vatanını milletini seven biriyim . Basından ve televizyondan izlediğimiz kadarıyla ikimiz Can Dündar'ı yaptığı yalan haberlerle yurtdışına bilgi verdiği için ve kendisini çok takdir ettiğim, vatan evladı olduğunu düşündüğüm Alaattin Çakıcı hakkında yalan haber yaptığı için 'Can Dündar'ın kulak pasını alacağım, kalp adrenalini yükselteceğim' dedim.

Amacımız kesinlikle öldürmek değildi. Murat da 'Ben yapacağım' dedi. Sen, ben derken Murat yapmaya karar verdi. Ama o gün yapacağını bilmiyordum. Eylemi yapacağından haberim yoktu. Ayrıca tabancayı da bana emaneten vermiş değildir ya da ben kendine temin ettiği tabancayı vermedim" dedi. Bunun üzerine sanık Murat Şahin de "Ben Sabri'ye olaydan önce tabancayı vermiştim. Ama başka eşyalar arasında saklıydı. Bu nedenle kendisi tabanca verdiğimden habersizdi" dedi. Sanık Ergün Celep'in avukatı ise "Sanıklar arasındaki ilişki bizi ilgilendirmiyor. Dündar gelmiyorsa, duruşmaya müvekkilimin de vareste tutulmasını talep ediyorum" dedi.

DİNLENMELERİNDEN VAZGEÇİLDİ

Hakim, Can Dündar'ın yurtdışında olması ve henüz dönme tarihinin yakın olmaması nedeniyle davanın sürüncemede kalacağı gerekçesiyle dinlenilmesinden vazgeçilmesine karar verdi. Hakim, CHP Milletvekili Muharrem Erkek'in de tanık olarak dinlenilmesi kararından vazgeçti. Sanık Ergün Celep'in avukatı, dosyada gerekli gereksiz birçok tanığın dinlendiğini öne sürerek "Can Dündar ve Muharrem Erkek olayın önemli görgü tanıklardandır. Mahkemenin tarafsızlığı konusunda kuşkuya düştük. Hakimin reddini istiyoruz" dedi.Dündar'ın avukatı ise "Müvekkilim bu dosyada mağdurdur, sanıklarla aynı konumda değildir. Duruşmaya gelmesi de zorunlu değildir. Bu sebeple ret gerekçeleri oluşmamıştır" dedi. Hakim, ret talebinin yasal koşullarının oluşmadığı gerekçesiyle reddine karar verdi. Sanık Murat Şahin'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 25 Ağustos'a erteledi.

Can Dündar'a silahlı saldırıda bulunan Murat Şahin tutuklandı   Can Dündar'a silahlı saldırı öncesi kim ne demişti?     Can Dündar'ın eşi saldırıyı anlattı: Ben adamı gördüm silahı görünce üzerine gittim   İşte Can Dündar'a silahlı saldırının en net görüntüsü     Can Dündar ve Erdem Gül saldırı anını anlattı: Tehdit ediliyorduk   Can Dündar'a silahlı saldırı... Görgü tanığı olay anını anlattı     Can Dündar'a silahlı saldırıKaynak: Cumhuriyet.com.tr