Edirne’de geçen yıl 8 Ekim de Yeniimaret Mahallesi’nde ortaokul öğrencisi U.C., 4 arkadaşıyla birlikte komşularının evinin camına taş attı. Annesiyle birlikte oturan ev sahibi, dışarı çıkıp çocuklara tepki gösterdi. Bu sırada aynı sokaktaki evine giden Mehmet Hisar, çocukların taş attığı evin sahibiyle tartıştıklarını görüp müdahale etti. Tartışma sırasında sinirlenip, belindeki ruhsatsız tabancasını çıkaran Mehmet Hisar, kaçan çocukların arkasından ateş etti. Hisar’ın silahından çıkan kurşun 13 yaşındaki U.C.’ye isabet etti.

Küçük çocuk ambulansla kaldırıldığı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 4 gün yoğun bakımda tutulduktan sonra hayati tehlikesini atlatarak taburcu edildi. Kurşunun kalbinin 1 santim altından geçtiği ve karaciğerini parçaladığı belirlendi.

Olayın ardından kaçan Mehmet Hisar, İstanbul Esenler’de saklandığı evde yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

40 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Edirne Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Şenkal, sanık Mehmet Hisar hakkındaki soruşturmayı tamamlayıp Edirne 1’nci ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede Hisar hakkında, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 2 kez 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcı Şenkal hazırladığı 3 sayfalık iddianamede, olay gecesini anlatırken, Mehmet Hisar’ın yakın mesafeden hedef gözeterek 1 el ateş ederek 13 yaşındaki U.C.’yi kalbinin altından geçerek iç organları parçalayacak şekilde, Ö.T.’yi ise kolundan hafif yaraladığına yazdı. İddianamede yaralanması sonucu yere düşen ve yardım isteyen U.C.’nin ellerine ayaklarıyla basan Mehmet Hisar’ın küçük çocuğun anlına sert bir cisim dayadığı yoldan geçen bir aracı görerek kaçtığı bilgisine yer verildi.

Sanık Mehmet Hisar ise suçlamaları kabul etmedi. Evine gittiği sırada bir gürültü duyduğunu, çocukları gördüğünü ancak kendisinin ateş etmediğini savundu. Emniyet ve savcılık ifadelerinde çelişki olduğunu belirten Savcı Şenkal iddianamesinde, “Şüphelinin olay sonrasında herhangi bir sebep olmadan evden ayrılıp İstanbul’a gitmesi, polisin telefonlarını açmaması, mağdurların kesin teşhisi, mobese kamera görüntüleri, görgü tanık ifadeleri, her ne kadar şüphelinin suçta kullandığı tabanca, mermi ve kovanlar ele geçirilmese de atılı suçun şüpheli tarafından gerçekleştirildiğine dair yeterli ve inandırıcı kanıt elde edildi” bilgisine yer verdi.

Sanık Mehmet Hisar, 13 yaşlarındaki iki çocuğu öldürmeye teşebbüsten 26 yıldan 40 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr