Kansas eyaletinde 'Haçlılar' adını taşıyan bir örgütün üyesi oldukları açıklanan ve Şubat ayından bu yana FBI, Gizli Servis ile yerel polisin adım adım izlediği Curtis Allen, Gavin Wright ve Patrick Stein adlı üç Amerikalı, Garden City kentinde bir cami ile Somalili Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bir binaya bombalı saldırı hazırlığında oldukları gerekçesiyle yakalanarak gözaltına alındı.

ABD Adalet Bakanlığı'nın açıklamasında; 'Haçlılar' adlı örgütün üç üyesi, Allen, Wright ve Stein'in, Somalili Müslümanların yaşadığı binanın dört ayrı köşesine bomba yüklü araçlar yerleştirerek yaratılacak patlama sonucu binanın yerle bir edilmesini planladıkları belirtildi.

Adalet Bakanlığı, 27 bin nüfuslu Garden City'de 120 Somalili göçmenin yaşadığını, terör saldırısı planlayan 'Haçlılar' grubu üyelerinin, ABD'de 8 Kasım'da yapılacak seçimlerden bir gün sonra 9 Kasım'da eylemi gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı. Çok sayıda saldırı silahı ve patlayıcı madde stoku yaptıkları belirtilen sanıklar amaçlarının, 'son yıllarda Somali'den önemli ölçüde göç alan Garden City halkını uyandırmak' olduğu bildirildi.

Kansas Savcısı Tom Beall, Sedgwick Bölge Hapishanesi'ne konan sanıkların, suçlu bulunmaları durumunda yaşam boyu hapis cezası alabileceğini belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr