Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Halkalı Toplu Konutları’ndaki cami alanına ilişkin yeni imar planı hazırladı. Plana göre Halkalı’nın merkezindeki cami alanına bakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı için arşiv binası ve ticari birimler ekledi. Bakanlık ekleme gerekçesine de arşiv binasına ihtiyaç olduğunu belirterek ticari alanlar için de bölgede yer alan hastane ile kamu binalarının günlük ihtiyaçlarını gösterdi. Plana göre 7 bin metrekarelik alanın 4 bin 700’ü cami, 618’i ticaret alanı, 123’ü meydan, 650’si otopark ve 974 metrekaresi de yol alanı oldu. Ticaret alanının yüksekliği dört buçuk metre olarak belirlendi. Plana 25 Mart’a kadar itiraz edilebilecek.

Belediyeden habersiz

Küçükçekmece Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Erhan Aslaner, Küçükçekmece Belediyesi’nin plandan habersiz olduğunu belirtti ve “Bakanlık, belediyeyi kaale almadan imar değişikliği yaptı. Dini tesis alanını ticaret alanına çevirdi” dedi.

Aslaner, şöyle devam etti:

“Küçükçekmece Belediyesi dışındaki kurumların rastgele imar değişikliği yapması, Küçükçekmece’yi yap-boz tahtasına dönüştürdü. Bu alanın rantı da çok yüksek.”


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr