İngiltere Başbakanı David Cameron, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Donald Trump’ın Müslüman karşıtı söylemlerinden dolayı IŞİD ile mücadeleyi zorlaştırdığını dile getirdi. Cameron, İslam’ın barış dini olduğunu, ünlü işadamının azınlık karşıtı ideolojisi çerçevesinde tüm Müslümanları yermekle vahim bir hata yaptığını belirtti.

1 Aralık'ta Müslümanların ABD’ye girişinin durdurulması çağrısı yapan Trump’ın sözleri için de Cameron, "bölücü, aptalca ve yanlış" diye sert tepki göstermişti. Trump’ın bu sözlerinden sonra açılan imza kampanyasına 500 binden fazla İngiltere vatandaşı imza atarak İngiliz hükümetinden Donald Trump’ın ülkeye girmesini yasaklamasını istemişti.

Mic.com adlı internet sitesine konuşan İngiltere Başbakanı Cameron, Tump’ın İslam dinini ve tüm Müslümanları suçlamanın vahim bir hata olduğunun altını çizdi. Trump’ın bu sözlerinin radikal grupların çıkarına olduğunu belirten Cameron, "Bu tür sözler birçok yönden aşırı unsurlara fayda sağlıyor. Onlar ki İslam ile Hristiyanlık, İslam ile Batı arasında bir çatışma arzu ediyor." dedi. Cameron aynı mülakatta, medeniyetler çatışması tezinin şiddet içerdiğini belirterek, bu argümanın "İslam ile mücadele" ifadesi olduğuna işaret etti.

Cameron açıklamasında şöyle dedi; “Ezici çoğunluk İslam dininin barış dini olduğu inancında ve farklı ırktan, farklı etnik kökenden, farklı dinden gelenlerle demokrasi içinde yani bizler gibi yaşamak istiyorlar. Ve ülkemize inanılmaz değerli katkılar yapıyorlar. Donald Trump’ın söyledikleri benim görüşüme göre yalnızca yanlış değil, aynı zamanda aşırılıkla mücadelemizi kazanmamızda bize zorluk çıkarıyor’’

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr