Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet Sendikası yönetim kurulu üyeliği görevini 6 yıl sürdüren Kapusuzoğlu, görev süresinin sona ermesi ardından 2014 yılında Yozgat Belediyesi'ndeki işine döndü.

Yozgat Belediyesi'nde yetkili sendika Bem Bir-Sen ile bir banka arasında 2013 yılında imzalanan 3 yıl süreli 'Maaş Protokol Sözleşmesi' kapsamında diğer çalışanlara yapılan promosyon ödemişinin kendisine de yapılması gerektiğini belirterek, başvurdu. Ancak, bankadan ve ilgili makamlardan sonuç alamayan Kapusuzoğlu, Yozgat 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 'Tüketici sıfatıyla' açtığı dava lehine sonuçlandı. Kendisi ve kendisiyle aynı durumda bulunan kamu görevlilerinin promosyon hakkından mahrum bırakıldığını öne süren Yusuf Bahri Kaposuzoğlu, 2013 yılında imzalanan Maaş Protokol Sözleşmesine istinaden Yozgat Belediyesinde bulunan kamu görevlileri ve işçi pozisyonunda görev yapan her bir personele yaklaşık 1850'şer lira ödeme yapıldığını öne sürdü. Yozgat 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi, 1190 liranın davalı bankadan alınarak, davacıya verilmesinin yanında yapılan tüm masrafların da davalı banka tarafından ödenmesine karar verdi.


Davayı kazanan Yusuf Bahri Kapusuzoğlu, "Hak mücadelesi verdiğini savunan bir sendikanın ve sendikacının kamu görevlilerinin hak ve menfaati konusunda duyarsız davranması, kamu görevlisinin değil de bankanın elemanıymış gibi davrandığı hissini uyandırmaktadır. Sendikaların bu konuda üyelerinin yanında olması, hak ve menfaatlerini koruması sendika ve sendikacılığa olan güveni artıracaktır kanaatindeyim" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr